gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

am
am
0 02.12.2014 20:53:26

Končno nova priložnost za Oblaka

Vse kaže, da bo slovenski vratar Jan Oblak jutri zvečer odigral svojo drugo uradno tekmo v dresu madridskega Atletica.

Pri rdeče-belih se v teh dneh sicer najbolj obširno ukvarjajo z nedeljsko navijaško tragedijo in z njenimi posledicami, toda ne glede na vse življenje vendarle teče dalje. S tem pa tudi tekmovanja, in tako Atletico že danes čaka prva tekma šestnajstine finala španskega kraljevega pokala

Aktualni državni prvaki bodo gostovali v predmestju Barcelone pri tretjeligašu L'Hospitaletu, pri tem pa je prav vse pripravljeno za to, da bo slovenski čuvaj mreže na tej tekmi končno dobil novo priložnost za dokazovanje. Kot zagotovo veste, je bil doslej na vseh uradnih tekmah z izjemo ene rezerva španskemu vratarju Miguelu Angelu Moyaju.


"Če se ne bo zgodilo kaj popolnoma nepredvidenega, bo branil Oblak. Dobil bo svojo priložnost, nato pa bomo videli, kako naprej. Za zdaj nas zanima le ta tekma," je Slovenčev nastop na današnji tiskovni konferenci javno napovedal celo trener Diego Simeone, za katerega velja, da je Moyaja pripeljal na lastno željo, medtem ko naj bi Oblak prišel na željo klubskega vodstva.

Doslej edino priložnost na uradnih tekmah je Jan, ki je status prvega vratarja izgubil v času poletne odsotnosti zaradi popkodbe, dobil sredi septembra. Tedaj je med vratnici stopil na tekmi lige prvakov v Pireju, in čeprav ni naredil nobene večje napake, bi vsaj pri dveh od treh prejetih zadetkov lahko posredoval bolje.

Verjetno je tudi zato na novo priložnost moral čakati tako dolgo, njegova želja, da bi jo dobro izkoristil, pa je seveda velikanska. Če nič drugega, bi si z današanjo dobro predstavo Oblak lahko priboril nadaljnje nastope v pokalu, kar bi bil zagotovo dobrodošel premik s točke, na kateri se nahaja zdaj.

Članki iz rubrike