stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

liz
liz
0 01.12.2014 21:20:47

Samardžić zadel, Kek zadovoljen (video)

nk-rijeka.hr
Sedemnajsti krog hrvaškega prvenstva sta na stadionu Kantrida zaključila Rijeka in Osijek.

Varovanci trenerja Matjaža Keka so dvoboj dobili z 2:1 in na lestvici za vodilnim Dinamom zaostajajo za točko. Pri tem pa je treba vedeti, da imajo Zagrebčani odigrano tekmo manj.

Rečani so v četrtek v ligi Europa premagali Standard, zato so se dvoboja z Osijekom nekoliko bali, ker je vselej težko preklopiti z evropskega na domače tekmovanje. Dodatna stvar, ki je skrbela domačine, je bila tudi precej razmočena travnata površina. Nad Reko je namreč cel dan močno deževalo in v nekem trenutku je obstajala možnost, da se tekma sploh ne bo odigrala.

Tako hudo vseeno ni bilo in moštvi sta lahko opravili svojo obveznost v 17. krogu. Pri domačih je od slovenskega dvojca nastopil le Miral Samardžić in odigral vseh 90 minut (Goran Cvijanović je srečanje spremljal s klopi). Prav 27-letni jeseniški branilec pa je bil tisti, ki je v 12. minuti načel gostujočo mrežo.



Slovenski reprezentant se je po prostem strelu Jajala najbolje znašel v kazenskem prostoru in žogo z glavo pospravil za hrbet nemočnega vratarja Mikulića - to je bil njegov prvi zadetek v hrvaškem prvenstvu. Po uri igre je vodstvo domačih podvojil Moises, končni rezultat pa je v 74. minuti postavil Jonjić.

"Kaj reči, vesel sem, ker sem zadel v vseh tekmovanjih, ampak zadetki so plod igre cele ekipe. Na takih tekmah se dosegajo iz prekinitev, ker na blatu ne moreš razviti igre, To je bila zelo težka preizkušnja, igrišče je bilo neugodno za igro, ampak zmaga je edina pomembna stvar na taki tekmi," je bil zadovoljen Miral Samardžić.

"Prav tekme, ki sledijo evropskim, je pomembno zmagati. Do drugega zadetka je bilo vse zelo solidno. Vesel sem, da je bila tekma dinamična, poštena in korektna, seveda pa se občuti tudi utrujenost po vseh teh nastopih," je po zmagi razmišljal Matjaž Kek. "Mislim, da smo zasluženo zmagali, a bi si zmago lahko zagotovili že v prvem polčasu. Ko prejmeš tak zadetek, kot smo ga prejeli, padeš v negotovo končnico. Na takem igrišču pa je vsaka žoga, ki leti v kazenski prostor, zelo nevarna. Osijek je pokazal tisto, na kar sem opozarjal. Gre za nevarno ekipo, ki ti lahko zagreni življenje še posebej na tako težkem igrišču. Vendar pa smo osvojili zelo pomemben komplet točk in se že oziramo proti naslednji tekmi, ki nas čaka čez nekaj dni," je zaključil 53-letni Mariborčan.

Članki iz rubrike