Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Alenka Marinič 1 Njena.si

Osebno: Alenka Marinič, kot je javnost ne pozna

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

tp
tp
0 26.11.2014 19:40:27

Kampl: Čas je za korak naprej

Kevina Kampla in druščino v četrtek na slovitem Celtic Parku čaka tekma za potrditev prvega mesta v skupini D lige Europa.

Slovenski vezist, ki se že nekaj časa spogleduje s prestopom, najbliže naj bi bil nemškemu Bayerju, zanj so zanimanje pokazali tudi angleški klubi, Kampl pa utegne rdeče bike zapustiti že to zimo. Pred tekmo s Celticom je Kampl spregovoril tudi o tej zelo vroči tematiki, njegov odhod je le še vprašanje časa: "Zelo bom žalosten, ko bom zapustil klub, to vedno pravim mojim prijateljem in soigralcem. Salzburg je postal moj drugi dom. Star sem 24 let in mislim, da je čas, da naredim korak naprej. Ko bo prišla prava priložnost, jo bom zagrabil z obema rokama. Upam, da bom, kjerkoli že bom, prav tako dobro odigral in se dokazal na višji ravni," je povedal v intervjuju za avstrijske medije in na vprašanje, ali bo Mozartovo mesto zapustil že januarja, skrivnostno odgovoril: "V nogometu ničesar ne moreš izključiti, zato tudi ne sklepam dogovorov ali česar koli obljubljam. O tej temi raje govorim manj kot preveč."

ČRN DAN


Kamplovemu Salzburgu po štirih tekmah skupinskega dela lige Europa zaenkrat kaže zelo dobro, z 10 točkami so namreč na vrhu skupine D, novo zmago pa odločno naskakujejo tudi na četrtkovi tekmi. Po prikazanem Salzburg mnogi uvrščajo med favorite za najvišja mesta, a Kampl se s tem ne obremenjuje: "Tudi v minuli sezoni smo bili na vrhu lestvice favoritov za zmago v ligi Europa, v naslednjem krogu pa smo že izpadli. Gremo korak po korak, najprej bi si radi zagotovili prvo mesto v skupini." Štiriindvajsetletni vezist se namreč dobro zaveda, da bi se lahko utegnil ponoviti tudi scenarij iz kvalifikacij za ligo prvakov, ko jih je na povratni tekmi izločil švedski Malmö. "Bil sem povsem na tleh, boleče je bilo gledati žreb skupin za ligo prvakov. Dve leti smo garali za ta cilj, nato pa smo na tako pomembni tekmi povsem pogoreli. To je bil res črn dan za vse nas," je Kampl še enkrat podoživel boleč poraz. 

Članki iz rubrike