901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 23.10.2014 16:09:23

Oblakovo januarsko slovo od Madrida?

clubatleticodemadrid.com
Je Diego Simeone res prižgal zeleno luč za prestop Jana Oblaka drugam?

Čeprav je Atletico zanj poleti plačal kar 16 milijonov evrov – zanimivo, še nikdar pred tem v španski ligi nihče ni plačal toliko za vratarja –, Jan Oblak ne igra. Za klub iz Madrida je odigral vsega eno tekmo, na vseh ostalih je prednost dobil Miguel Angel Moya. Poleti se je sicer zdelo, da bo slednji rezerva za Oblaka, toda zgodilo se je ravno obratno. Ko je bil Oblak lažje poškodovan, je med vratnici stopil Moya in povsem prepričal trenerja Diega Simeoneja.


Kako se zaradi tega, ker le poseda na klopi za rezerve, počuti Škofjeločan, ni znano, vsaj javno svojih občutkov ni razkril. Mu je pa pred dnevi direktor kluba položil na dušo, naj bo miren, saj bo tudi njegov čas prej ali slej prišel. No, ne glede na vse pa so na površje priplavale govorice, da bi Oblak vendarle lahko že v kratkem zapustil stadion Vicente Calderon. A le kot posojen nogometaš, pravijo nekateri španski mediji; ne glede na vse bi bilo naravnost šokantno, če bi Atletico vratarja za 16 milijonov evrov prodal že po vsega pol leta in eni odigrani tekmi.

Kam pa bi se otrok Olimpije lahko preselil? Če bi se izkazalo, da je dejansko na voljo za posodo, bi na vrata Atletica zagotovo potrkali številni. Ne glede na vse je pač vrhunski vratar, kakršnih ni veliko. To je dokazal pri Benfici, kjer je branil odlično, prejel bore malo golov in za nameček v pretekli sezoni osvojil še tri lovorike. Kdo ga torej ne bi želel? No, kaj se bo zgodilo, bomo videli, jasno pa je, da je januar že blizu. Takrat se začne prestopni rok in tudi čas, ko svetovni mediji kar tekmujejo, kdo bo drugam "prodal" več nogometašev. In Oblak je očitno tudi za njih več kot dovolj zanimiv.

Članki iz rubrike