Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.10.2024 18:34:12
Deli članek:

Zakaj je po golu stekel v objem Kekovemu pomočniku? Je želel kaj sporočiti? Mlakar odgovarja ...

Martin Metelko

Jan Mlakar je zabil edini zadetek na tekmi s Kazahstanom.

Njegov projektil je odločil zmagovalca v Almatyju. Jan Mlakar je bil danes v Kazahstanu prvi junak čete Matjaža Keka, s svojim golom je Sloveniji prinesel izredno pomembne tri točke. 

"Pogledal sem si ga v posnetku, super gol! Na igrišču pa sem imel v glavi predvsem to, da si žogo dobro sprejmem po Erikovi podaji in da poskusim čim bolje zaključiti. To mi je uspelo, tako da sem vesel," je o svojem golu dejal Jan Mlakar, ki mu zadetek ogromno pomeni tudi zaradi vseh težav, ki jih je imel v zadnjem obdobju. Tako s poškodbo kot s slab(š)im klubskim statusom. "Olajšanje, potrditev. Ne glede na to, da mi v klubu ne gre po mojih željah, nikdar nisem obupal, dal glave dol. Verjetno je ta gol prišel kot nagrada, kot dokaz, da sem na pravi poti. Včasih je treba potrpeti, predvsem pa sem vesel zaradi ekipe, da smo uspeli zmagati na težkem gostovanju," je razložil slovenski napadalec. 

Martin Metelko
Po doseženem golu je Mlakar stekel v objem Kekovemu pomočniku Luki Brkljači in z njim proslavil zadetek. Kakšno je bilo sporočilo tega dejanja? "Veliko časa sva zdaj, še malce več kot po navadi, preživela skupaj zaradi te moje poškodbe. Vedno je verjel in verjame vame. In v tistem trenutku sem se počutil tako, da sem želel gol proslaviti z njim," je poudaril Mlakar. 

Martin Metelko
In se za konec dotaknil odhoda Boštjana Cesarja. Za razliko od recimo Matjaža Keka, je Mlakar prepričan, da Cesarjev odhod ni preveč vplival na stanje v slovenski izbrani vrsti. "Ne vem, na nas igralce mislim, da ni vse skupaj preveč vplivalo. Vsaj name osebno ne. Jaz sem takšen, da ne spremljam preveč medijev in nerad obračam pozornost na druge stvari. Je pa zagotovo bil ta oktobrski zbor zelo specifičen, že zaradi veliko poškodovanih fantov. Tudi danes ni šlo brez poškodb. Nogomet se je igral včeraj, igral se bo tudi jutri. Mi nimamo vpliva na to. Je pa zagotovo Boštjan velik strokovnjak, ki nam je veliko pomagal s svojimi izkušnjami. Želim mu vse najboljše v nadaljnji karieri. Verjamem pa, da je vsak izmed nas nadomestljiv."