Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
žl
žl
10.09.2024 09:11:27
Deli članek:

Šeško razkriva, kaj mu je naredil selektor Kek: Pri vsakem zajtrku sem ga poslušal (video)

Martin Metelko

Selektor slovenske izbrane vrste je po remiju z Avstrijo opozarjal, da bo morala Slovenija za izpolnitev zastavljenih ciljev pokazati več kot na uvodni tekmi Uefine lige narodov. Izzval je predvsem napadalce, odgovor Benjamina Šeška pa je bil zelo glasen.

Na novinarski konferenci je Kek namignil, da bo več zbranosti zahteval predvsem od napadalcev; na zadnjih šestih tekmah je Slovenija dosegla štiri zadetke, pod dva (na Euru) sta se podpisala branilca.

"Pričakujemo predvsem točke. Za to bomo morali že v načrtu igre narediti nekaj več, predvsem pa biti bolj zbrani v priložnostih, ki se nam bodo ponudile," je razlagal Kek in dodal, da bi utegnilo priti v začetni enajsterici do sprememb: "Dejstvo je, da napadalci že nekaj časa niso dali čistega gola. V napadu potrebuješ še več želje, agresivnosti. Naš najnevarnejši nogometaš proti Avstrijcem je bil Petar Stojanović, ki ga krasi ta njegova dinamika, ki mi pri nekaterih manjka. Verjetno bomo jutri kaj zamenjali."

To je njegova velika prednost
Selektor je svoje napovedi uresničil, namesto Andraža Šporarja je v napadu začel Žan Celar, v udarno enajsterico se je namesto Sandija Lovrića vrnil Jan Mlakar. Ampak Keku je najbolj odločno odgovoril nogometaš, ki je začel tako petkovo kot ponedeljkovo tekmo lige narodov.

Benjamin Šeško je Kazahstan v Stožicah potopil s sijajnim hat-trickom, kasneje pa je razkril, kako ga je selektor motiviral z – zbadanjem. "Vsak dan sem to poslušal. Pri zajtrkih, kosilih, večerjah ... Kdaj boš dal gol iz igre in podobne stvari. Ampak meni je to všeč, to me motivira. Selektor ve, kako ravnati z nogometaši. To zna, to je njegova velika prednost. Verjamem, da je zdaj lahko zadovoljen," je v drobovju ljubljanskega stadiona pojasnil glavni junak zmage, s katero je Slovenija skočila na vrh svoje skupine v ligi narodov.