Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.09.2024 00:38:58
Deli članek:

Kek ostro odgovoril Avstrijcem: To je pretiravanje! Mogoče jih je motilo, ker so se razglasili za ...

Martin Metelko

Matjaž Kek je prišel pred novinarje, čeprav mu ne bi bilo treba.

Reprezentance ni vodil s klopi, ker je bil suspendiran zaradi rdečega kartona na znameniti tekmi proti Portugalski v Frankfurtu, posledično pa tudi ni imel obveznosti v podobi medijskih nastopov. A je vseeno prišel tako pred kamere na igrišču kot na tiskovno konferenco. In tam od nas dobil vprašanje o besedah nemškega strokovnjaka v vlogi avstrijskega selektorja Ralph Rangnicka, ki se je pošteno spravil nad zelenico v Stožicah (več o tem na tej povezavi). Med drugim je dejal, da zelenica ni vredna lige narodov.  

"Igrišče je bilo težko, vendar pa je absolutno pretiravanje, da ni vredno tega tekmovanja. Je vredno. Ni dobro, je nenavadno mehko, trga se, toda kolikor sem videl, tudi Avstrijci v Celovcu nimajo ravno bajnega igrišča. Zdaj ne vem, ali je igrišče krivo z tak rezultat. Za kvaliteto igre nekoliko vsekakor, za rezultat pa mislim, da ne. Vsekakor pa to igrišče bo problem v prihodnje - da ne govorimo o novembru. Če govorimo o Olimpiji in Bravu, pa bi si eni in drugi zaslužili boljše igrišče," je v svojem slogu pojasnil Kek.  

Pozneje pa še ni mogel iz svoje kože in je nekoliko zbodel nemškega kolega na avstrijski strani ter naše nasprotnike v prvem krogu nasploh. "So se pa Avstrijci razglasili za favorite te skupine in jim na tej tekmi ni šlo vse po načrtih in vse gladko. Mogoče jih je tudi zato motilo, da je odletel kak košček trave več, kot so vajeni na kakšnem svojem stadionu," je zaključil.