Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
14.07.2024 11:03:31
Deli članek:

Urugvaj po zmagi nad Kanado tretji na pokalu Amerike

Profimedia

Urugvaj je zasedel tretje mesto na nogometnem pokalu Amerike po zmagi po enajstmetrovkah proti Kanadi s 4:3 (2:2). Ekipo je do brona vodil veteran Luis Suarez, ki je izenačil v zadnjih sekundah tekme in nato zadel zmagovito enajstmetrovko.

Urugvajec Rodrigo Bentacur je prvi zadel v 8. minuti, a so Kanadčani prek Ismaela Koneja (22.) in Jonathana Davida (80.) povedli. Sedemintridesetletni "El Pistolero" Suarez je izenačil v drugi minuti sodnikovega dodatka in tekmo pripeljal do enajstmetrovk.

Za Kanadčane sta zgrešila Kone in Davies. Selektor Urugvaja Marcelo Bielsa je po nastopu dejal, da je južnoameriška ekipa igrala precej pod svojo ravnjo.

"To ni bila naša odlična predstava. Kanada je bila bolj sveža in moji igralci so bili utrujeni. Vem, da je ta turnir prišel po dolgi sezoni in utrujenost vpliva na igralce, vendar sem mislil, da bi lahko naša ekipa igrali malo bolje, kot je potem pokazala na igrišču," je ocenil Bielsa.

Kolumbija se bo v noči na ponedeljek po slovenskem času v finalu v Miamiju srečala s svetovnimi prvaki in branilci naslova Argentinci.