Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.07.2024 09:12:16
Deli članek:

Joj, Messi! Veliki argentinski zvezdnik se je po tem strelu le prijel za glavo (video)

Profimedia

Nogometaši Argentine so naredili nov korak k obrambi naslova prvaka na južnoameriškem prvenstvu. V četrtfinalu v Houstonu so po hudem boju šele po streljanju enajstmetrovk s 4:2 ugnali Ekvador. Zvezdnik Lionel Meassi, ki je zadnjo tekmo skupinskega dela proti Peruju zaradi poškodbe noge izpustil, je kot prvi svojo enajstmetrovko zastreljal.

Argentinci so tekmo začeli po načrtih in zvezdnik Manchester Uniteda Lisandro Martínez je branilcem naslova v 35. minuti s strelom z glavo zagotovil vodstvo. A izbrana vrsta selektorja Lionela Scalonija prednosti ni obdržala. Enner Valencia, ki kruh služi v Braziliji, je imel prvi priložnost za izenačenje, a v 61. minuti zapravil enajstmetrovko, v sodnikovem dodatku pa je Kevin Rodriguez (Union St. Gilloise/Belgija) vendarle izenačil. Na južnoameriškem prvenstvu za razliko od Eura ni podaljškov, zato sta reprezentanci takoj streljali enajstmetrovke. Začel je Lionel Messi in poskusil s tako imenovano panenko, a  je zgrešil in dobro prestrašil svoje navijače. A kljub temu so Argentinci napredovali v izločilne boje, eden od junakov je bil Emiliano Martinez, ki je obranil dve enajstmetrovki. 


Polfinalni nasprotnik Argentine, ta je s 15 naslovi rekorder Cope Americe, bo zmagovalec dvoboja med Kanado in Venezuelo, ki se bosta v soboto pomerila v Arlingtonu.

Ekvador pa še kar čaka veliki uspeh na domačem prvenstvu. Edini naslov na tekmovanju, kjer kot gostje nastopajo tudi ekipe Srednje- in Severne Amerike ter Karibov, je ekipa tricolorjev osvojila leta 2021.

Preostala četrtfinalna para letošnjega tekmovanja sta Kolumbija - Panama ter Brazilija - Urugvaj.