Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.07.2024 12:37:28
Deli članek:

Kaaaj?! Noro, Ronaldov srčni utrip pred penalom proti Sloveniji osupne in pove vse!

Res neverjetno. Pa si o portugalskem super zvezdniku mislite, kar si hočete.

Potem ko mu je Jan Oblak obranil enajstmetrovko v 105. minuti tekme osmine finala proti Sloveniji, je bil Cristiano Ronaldo na vrtiljaku čustev. Ob menjavi strani v podaljšku je neutolažljivo jokal, nato sta se mu življenje in kariera zagotovo odvrtela pred očmi ob priložnosti Benjamina Šeška v 116. minuti. Ko je bilo podaljškov konec, pa se je določil, da bo kljub vsemu tisti, ki bo prvi vzel žogo in začel serijo izvajanja najstrožjih kazni za določitev zmagovalca dramatičnega obračuna. 

Ob vsem skupaj je neverjetno razkritje, kaj se je pri tem dogajalo s srčnim utripom slovitega Portugalca. Ob koncu podaljška je bil ta pri skoraj 180 udarcih na minuto, naravnost osupljivo pa je, kaj je sledilo, ko se je odločil izvesti prvo enajstmetrovko in ko je moral še enkrat stopiti pred Oblaka. Utrip je ves čas padal in ob ponovljenem strelu z bele točke dosegel le nekaj več kot 100 udarcev na minuto. To pa še ni vse - to je bil nasploh najnižji utrip, kar ga je merilnik pri Ronaldu zaznal na celotni tekmi. 

Naravnost osupljivo je, kakšno mirnost je bil veliki zvezdnik sposoben doseči v tako stresnem položaju in s takim bremenom, pritiskom ter odgovornostjo na svojih plečih. Ko je zadel, se mu je med proslavljanjem utrip dvignil na 150, nato pa precej padel za vse ostale slovenske in portugalske strele - šele ob zmagovitem portugalskem zadetku  je povsem ušel izpod nadzora in se med slavjem povzpel nad 180 udarcev. Kot lahko vidite na spodnjem grafu.