cg_elektrika_2 Svet24.si

Država za subvencijo cen elektrike potrošila 241...

tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar ima raka dojke. »Če je to cena za ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

dan drzavnosti proslava 2024 pl Reporter.si

To je bil gotovo hud udarec za Milana Kučana ...

slovenija anglija pm Ekipa24.si

Nam zavidajo? Hrvati že na dopustu, tako pa ...

jožef m Njena.si

Ljubezen na vasi: To so kandidatke Jožefa ...

slovenija navijača Ekipa24.si

Uf, s kakšnim napevom so slovenski navijači med ...

STA
STA
0 22.06.2024 23:06:06

Belgijci premagali Romunijo, vse štiri ekipe s po tremi točkami

Profimedia
Nogometaši Belgije so na evropskem prvenstvu v Nemčiji v 2. krogu predtekmovalne skupine E v Kölnu premagali Romunijo z 2:0 (1:0) in prišli do prvih treh točk, kolikor jih imajo tudi preostale tri ekipe v skupini.

Belgija je bila kljub vlogi velikega favorita skupine pred prvenstvom pred tekmo v najslabšem položaju in edina brez točke. Po zmagi z Romunijo imajo rdeli vragi tri, tako kot njihovi tokratni tekmeci, Slovaki in Ukrajinci. Za to sta z goloma poskrbela Youri Tielemans na samem začetku prvega polčasa in v drugem kapetan Kevin De Bruine.

V 1. krogu je pred petimi dnevi v Münchnu je namreč Romunija odpravila Ukrajino s 3:0, v Frankfurtu pa je Belgija izgubila s Slovaško z 0:1. V petek je v prvi tekmi drugega kroga skupine v Düsseldorfu Ukrajina ugnala Slovaško z 2:1.



Italijanski selektor Belgije Domenico Tedesco se je lahko tako vsaj začasno oddahnil po dvoboju, ki je imel tudi slovenski pridih, drugi pomočnik video sodnika je bil Nejc Kajtazovič.

Tekmi tretjega kroga skupine bosta ob 18. uri v sredo, 26. junija, v Frankfurtu se bosta merili Slovaška in Romunija, v Stuttgartu pa Ukrajina in Belgija.

Značke: nogomet, ep, euro 2024

Članki iz rubrike