joe biden Svet24.si

Biden naj bi razmišljal o umiku, če mu ...

živila, trgovina Svet24.si

Kupci prisegajo na nizko ceno bolj kot na ...

PREMOGOVNIK VELENJE Necenzurirano

Odločilni meseci za usodo TEŠ6: zapiranje ...

1717959349-dsc02720-1717959247314 (1) Reporter.si

Mesarsko klanje v SLS: kako je Petru Gregorčiču ...

kek jankovic Ekipa24.si

Epsko! Ljubljanski župan sprejel nogometno ...

Katarina Braniselj Njena.si

Ponesrečena Planetova voditeljica že prestala ...

doncic 1 Ekipa24.si

Dončić po blamaži proti Hrvatom ni ovinkaril in...

nu
nu
0 22.06.2024 16:53:22

Podcenjevanje Slovenije in Srbije? Danski selektor s čudnimi izjavami: Mogoče ne bi bilo slabo ...

Profimedia
Selektor Danske Kasper Hjulmand je po remiju z Anglijo svojo reprezentanco nekako že postavil v osmino finala Eura.

Pri čemer je, vsaj tako se zdi, kar odpisal bodisi Slovenijo bodisi Srbijo, pa tudi na piedestal skupine C že postavil Anglijo, čeprav so varovanci Garetha Southgatea za zdaj pokazali tako malo, da nihče ne more z gotovostjo trditi, da bodo premagali četo Matjaža Keka in z gotovostjo osvojili prvo mesto v skupini.

Kakorkoli že, če vprašate danskega selektorja, bi sam morda celo raje videl, da bi Danska v skupini C končala na tretjem, ne na drugem mestu. In se kot ena izmed štirih najboljših tretjeuvrščenih ekip uvrstila v osmino finala prvenstva stare celine. Razlog za takšno razmišljanje je zelo preprost. "Če bi se moral odločiti zdaj, bi rekel, da tretje mesto sploh ni slabo. Dobiš nekaj dodatnih dni počitka in izogneš se Nemčiji v osmini finala," je po obračunu z Angleži dejal Hjulmand. In dodal: "Rad bi povedal samo to, da ni povsem noro želeti si končati kot tretji. Pravzaprav ni nikakršne razlike v kakovosti tekmeca, s katerim se pomeriš v primeru, da si drugi, ali v primeru, da si tretji. S tem da, če končaš kot tretji, dobiš nekaj dodatnih dni počitka."



Dance na slovenski dan državnosti (25. junij), takrat ko se bo Slovenija v Kölnu merila z Angleži, čaka v Münchnu obračun s Srbi. Če Hjulmandova četa ne bo izgubila, bo zagotovo skupinski del evropskega prvenstva končala na najmanj tretjem mestu skupine C, morda celo na drugem, odvisno od tega, kako se bo končala tekma med Slovenijo in Anglijo. Danski selektor bi se najraje izognil drugemu mestu predvsem zato, ker slednje v osmini finala vodi v Dortmund na obračun s prvouvrščeno ekipo skupine A, kar bo skorajda zagotovo Nemčija. Tretjeuvrščena ekipa skupine C pa se bo bodisi 1. julija v Frankfurtu pomerila z zmagovalcem skupine F (Portugalska, Turčija, Češka, Gruzija) ali 2. julija v Münchnu proti zmagovalcu skupine E (Belgija, Romunija, Ukrajina, Slovaška). Mimogrede, prvouvrščeno ekipo skupine C, kjer za zdaj najbolje kaže Angliji, čaka v osmini finala 30. junija v Gelsenkirchnu dvoboj s tretjeuvrščeno ekipo skupine D, E ali F.

Članki iz rubrike