slika Svet24.si

V Pomurju izsledili eno najbolj iskanih slovenskih...

solsticij Svet24.si

Ognjeni zublji in zeli ter magične moči kresnih ...

struge, luče, poplave Necenzurirano

Sanacija poplav je zlata jama za izbrance: dobili ...

asta vrecko rtv protest bobo Reporter.si

Takšnega kaosa, kot je danes na RTV Slovenija, ni...

televizija navijac Ekipa24.si

Jezni slovenski navijač se je po prejetem zadetku...

PodZvezdami_MajaKeuc_15_06_24_FotoAnaRojcPhoto-42 Odkrito.si

Kakšno presenečenje! Znani so jo podprli, pa ...

Celje Ekipa24.si

Razkrivamo: Naslednja okrepitev Celjanov je tukaj!...

sta
sta
3 15.06.2024 22:05:57

Timi Max Elšnik je samozavesten in motiviran: Ta minuta in pol … Kocine ti gredo pokonci, da ti adrenalin za tekmo!

Martin Metelko
Optimizem v slovenskem taboru.

Timi Max Elšnik je na tiskovni konferenci v Stuttgartu dejal, da se v pričakovanju dvoboja z Dansko počuti odlično in da reprezentanti komaj čakajo ter odštevajo ure. "Pogoji so pa res izjemni," je pohvalil prizorišče, na katerem bo v nedeljo več kot 50.000 ljudi.

Glede same tekme je dejal, da se ekipi dobro poznata, saj sta kar nekajkrat igrali v zadnjem obdobju, tudi v zadnjih kvalifikacijah. "Občutki s teh tekem so mešani, ampak zdaj igramo na nevtralnem terenu. Če bomo pravi, jim lahko povzročimo težave," je dejal.

"Imajo pa veliko kakovosti, širok kader, ni nekega prostora za presenečenja. Vemo vse drug o drugem. Spoštovati jih moramo, saj nekaj igralcev lahko obrne tekmo, po drugi strani pa smo lahko mi vsakomur trn v peti," pravi Elšnik. Temelj za uspeh pa bo fizična agresivnost, je dodal.

"Tudi mi bomo imeli svoje priložnosti in spredaj imamo fante, ki jih lahko unovčijo. Pokazali bomo pravi obraz, pričakujem res dobro tekmo," je še povedal in izpostavil, da bodo tudi prekinitve njihovo orožje, da pa bo pri teh treba biti zbran tudi v obrambi ob visokih Dancih.

Svoje bodo odigrala tudi čustva. "To so trenutki, ki se zgodijo redko v karieri, sploh v dresu z državnim grbom. Predolgo smo čakali na to, zdaj pa smo tu. Veliko smo dosegli s prebojem med najboljše v Evropi, ampak imamo tri tekme, da naredimo še nekaj več," je dodal in se ozrl na pomen tega nogometnega uspeha.

"Slovenija je fenomen, kar zadeva šport. V zadnjih letih je bil nogomet malo v ozadju, ampak v svetu je številka ena. Zdaj ko smo se uvrstili na EP, vidimo, kaj to pomeni tudi pri nas," je povedal Elšnik, pri čemer je mislil tudi na množičen obisk Slovencev na teh tekmah.

Posebej se je dotaknil tudi tega, da morajo s fanti predvsem uživati, sam najbolj uživa v himni: "Osebno mi največ pomeni himna, tudi veliko Slovencev bo in se bo to dobro slišalo. Kocine ti gredo pokonci ob tej minuti in pol, da ti adrenalin za tekmo."

Slovenija se je doslej z Dansko srečala šestkrat in pri tem iztržila le en remi. Tudi zato je rahel favorit na stavnicah rdeče-bela ekipa s severa Evrope, ki je tudi višje na lestvici Mednarodne nogometne zveze, zaseda 21. mesto, Slovenija je 57. Obračun na stadionu v Stuttgartu bodo sodili Švicarji na čelu s Sandrom Schärerjem.

Članki iz rubrike