magnifico Svet24.si

Magnifico še »nikoli ni uničil nobenega ...

živčni zlom Svet24.si

Preverite, s katerimi znaki telo sporoča, da vam ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

peter gregorcic ss Reporter.si

Prihaja »nekaj velikega«: Janša bo z ...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

marjetka in rudi.pg Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marjetka in Rudi še bolj ...

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

STA
STA
7 07.06.2024 17:53:45

Presenečeni?! Tu je četverica, ki jo je selektor Kek odpisal tik pred prvenstvom!

Luka Vovk
Po popoldanskem treningu je Matjaž Kek izbral končni seznam šestindvajsetih nogometašev, ki potujejo v Nemčijo.

S seznama so odpadli Matevž Vidovšek (Olimpija), Žan Zaletel (Viborg), Miha Zajc (Fenerbahče) in Luka Zahović (Pogon Szczecin).

"Na koncu sem se moral odločiti za 26 igralcev, kar pa ne pomeni, da vsi ti, ki ne potujejo na prvenstvo, ne bodo zraven že naslednjič. Nogomet se bo igral tudi po evropskem prvenstvu, hitro bodo na vrsti septembrske tekme v ligi narodov. Pri končni odločitvi obstaja tudi 'taktični načrt', saj ne moremo na prvenstvo s preveč napadalno usmerjenimi igralci, kajti izhajam iz tega, da verjetno proti ekipam, s katerimi igramo, ne bomo napadali devetdeset minut," je za Nogometno zvezo Slovenije dejal selektor Kek.

Selektor vsake reprezentance ima sicer možnost, da dan pred tekmo zamenja še kakega igralca na seznamu v primeru poškodb.

Slovenija bo v Nemčiji odigrala tri tekme v skupinskem delu, najprej Kekove varovance čaka tekma z Dansko v Stuttgartu, nato s Srbijo v Münchnu in za konec skupinskega dela še tekma z Anglijo v Kölnu.

Seznam Slovenije:

- vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (Apoel), Igor Vekić (Vejle);

- obrambni igralci: Jure Balkovec (Alanyaspor), Jaka Bijol (Udinese), Miha Blažič (Lech Poznanj), David Brekalo (Orlando City), Vanja Drkušić (Soči), Erik Janža (Gornik Zabrze), Žan Karničnik (Celje), Petar Stojanović (Empoli);

- vezisti: Timi Max Elšnik (Olimpija), Adam Gnezda-Čerin (Panathinaikos), Jon Gorenc Stanković (Sturm), Tomi Horvat (Sturm), Jasmin Kurtić (Südtirol), Sandi Lovrić (Udinese), Benjamin Verbič (Panathinaikos), Adrian Zeljković (Spartak Trnava), Nino Žugelj (Bodo/Glimt);

- napadalci: Žan Celar (Lugano), Josip Iličić (Maribor), Jan Mlakar (Pisa), Benjamin Šeško (Leipzig), Andraž Šporar (Panathinaikos), Žan Vipotnik (Bordeaux).

Članki iz rubrike