profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

dm
dm
24 09.04.2024 19:29:08

Po polomu in velikih spremembah je želja navijačev jasna, za trenerja hočejo Keka!

Martin Metelko
Idila pri Hajduku, ki je trajala večji del letošnje sezone, se je v nekaj tednih spremenila v katastrofo epskih razsežnosti.

Dva zaporedna poraza proti Dinamu, v prvenstvu in pokalu, nato še prvenstveni poraz proti Rijeki, med tem divjanje huliganov po tekmi z Zagrebčani, vse to je z vročega predsedniškega stolčka po 1256 dneh odneslo prvega moža Lukšo Jakobušića, ki je bil s Splitčani pravzaprav zelo uspešen. Osvojil je dva naslova hrvaškega pokalnega prvaka, štel do številke 107.000, ko je govora o članskih izkaznicah navijačev, 20.000 navijačev je kupilo sezonske vstopnice, v njegovem mandatu je Hajduku uspela rekordna prodaja Luke Vuškovića (10 milijonov evrov), v klub pa je pripeljal nekaj zelo zvenečih imen, najbolj zveneče je bilo vsekakor Ivan Perišić. A Jakobušić je plačal davek zaradi neosvojenega naslova hrvaškega državnega prvaka, ki bo kot vse kaže tudi letos Hajduku spolzel z rok, čeprav so 'Bili' osvojili jesenski naslov, mnogi pa so prepričani, da je prvi mož ponosa Splita postal bivši zaradi svojega javnega nastopa po divjanju splitskih huliganov, ko je ostro obsodil takšno ravnanje. In predvsem zaradi tega, ker je predolgo kril hrbet trenerju Mislavu Karoglanu. "Zahvaljujem se vsem ljudem v klubu, vsem, s katerimi sem sodeloval v zadnjih treh in pol letih, še posebej pa se zahvaljujem navijačem za njihovo ljubezen in strast. Kot vsak Hajdukovec podpiram vse odločitve v interesu kluba," je ob odhodu dejal Jakobušić.

Skupaj z Jakobušićem je na veliko veselje navijačev Hajduka moral oditi tudi trener Karoglan. Kot poročajo s Poljuda, naj bi do konca sezone Splitčane s klopi vodil Jure Ivanković, ki pa naj ne bi bil trajna rešitev. Po koncu sezone naj bi Hajduk imenoval novega šefa stroke, v javnosti pa je že začelo krožiti kar nekaj imen. Goran Tomić, Valdas Dambrauskas, Željko Sopić, Silvijo Čabraja, Paolo Tramezzani, Krešimir Režić, Ivan Jurić, Robert Jarni, Vahid Halilhodžić, Marijan Budimir, Zoran Vulić, Samir Toplak, Goran Sablić, Tomislav Stipić in – Matjaž Kek. Nič novega, da je slovenski selektor znova med kandidati za trenerja Hajduka. Pravzaprav vsakič, ko kateri koli od treh največjih hrvaških klubov menja trenerja, se z izpraznjeno klopjo povezuje tudi izkušenega slovenskega strokovnjaka. Številni hrvaški mediji so naredili anketo o tem, koga bi najraje videli na klopi Hajduka in na prav vsaki od teh anket je Matjaž Kek premočno zmagal. A vseeno se to zdi kot nemogoča misija, kajti 62-letnik je nedavno podaljšal sodelovanje z NZS in bo selektor Slovenije predvidoma ostal vse do konca kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2026 oziroma povedano drugače vsaj do novembra 2025.

Značke: kek, hajduk

Članki iz rubrike