stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
9 28.03.2024 12:40:53

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim prvenstvom: "To je stvar, ki lahko Piksija zelo skrbi ..."

Zmaga Slovenije nad Portugalsko na prvem obračunu teh dveh reprezentanc je kakopak odmevala tudi onkraj meja naše države. Bržčas ni bilo ravno veliko junakov, ki bi napovedali takšen razplet – še posebej po četrtkovih tekmah, ko so Portugalci (res z močnejšo zasedbo) visoko odpravili Švede, Slovenci pa na Malti ujeli le piškav remi. A torkov obračun v Stožicah je bil nekaj povsem drugega.

Srbski Kurir, ki nima zadržkov, je zapisal, da je Ronaldo v Ljubljani doživel veliko blamažo, po tekmi pa divjal. V članku z naslovom »Ujeli so ga, ko je grozil Dejanu« je avtor zapisal, da je bil zvezdnik povsem nemočen na tekmi proti Sloveniji, med tekmo se je pritoževal nad sodniškim kriterijem in se večkrat zapletel v razpravo z glavnim sodnikom Irfanom Peljtom. »Po zadnjem sodniškem žvižgu je prišlo do škandala. Frustriranega Ronalda so kamere ujele, kako grozi četrtemu sodniku Dejanu Balažiču iz Slovenije. Besen kot ris je proti slednjemu mahal z dvema prstoma in vpil, češ da mu niso prisodili dveh enajstmetrovk.«

Srbi so slovensko zmago doživeli kot veliko opozorilo za svojo izbrano vrsto v pričakovanju medsebojnega obračuna na evropskem prvenstvu. Svarilo je skupni imenovalec. Naslovi, kot so: »Piksi Stojković, ali vidite to?« in »Orli, bodite pozorni: Slovenija razbila Ronalda in njegovo ekipo«, so bili v včerajšnjih izdajah dovolj zgovorni. Eden od novinarjev je ugotovil, da več kot očitno Slovenci v Nemčijo ne bodo potovali na izlet kot turisti, ampak s ciljem, da naredijo dober rezultat. Sportal.rs je med drugim opozoril na izjemno akcijo Slovencev, ki je vodila do zadetka Adama Gnezde Čerina in dodal, da je bila to akcija za vse nogometne sladokusce "in za skrb selektorja Piksija in vseh iz strokovnega vodstva orlov. Ker Slovenija ni tista selekcija, ki smo jo pred letom in pol povozili v Beogradu z rezultatom 4:1."

Članki iz rubrike