stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
9 26.03.2024 22:37:04

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na kolena spravila Ronalda in druščino (foto)

alesfevzer.com
Slovenska nogometna reprezentanca je igrala drugo pripravljalno tekmo za letošnje evropsko prvenstvo. V Stožicah je gostila eno najboljših ekip sveta Portugalsko in jo premagala z 2:0 (0:0). Slovenci bodo do EP v Nemčiji junija v Stožicah igrali še z Armenijo in Bolgarijo.

Slovenija - Portugalska 2:0 (0:0)
* Stadion Stožice, gledalcev 16.432, sodniki: Peljto, Ibrisimbegović, Beljo (vsi BiH).
* Strelca: 1:0 Gnezda Čerin (72.), 2:0 Elšnik (81.).
* Slovenija: Oblak, Janža, Bijol (od 86. Drkušić), Blažič, Karničnik, Lovrić (od 67. Verbič), Elšnik, Gnezda Čerin, Stojanović, Šeško (od 86. Gorenc Stanković), Šporar (od 67. Celar).
* Portugalska: Diogo Costa, Cancelo (od 89. J. Silva), Inacio, Pepe (od 46. A. Silva), Dalot, Danilo, Vitinha, Ruben Neves (od 89. J. Neves), Otavio (od 46. Conceicao), Felix, Ronaldo.
* Rumeni kartoni: Janža, Stojanović; Inacio, Conceicao.
* Rdeči karton: /.

Slovenija je v svojem prvem medsebojnem obračunu z evropskim prvakom iz leta 2016 in enim glavnih favoritov na letošnjem EP v Nemčiji pokazala zelo dobro predstavo. V prvem polčasu ni bilo zadetkov, v drugem pa sta Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik favoritom zabila zadetka za veliko zmago in hkrati prvi poraz Portugalske pod vodstvom Roberta Martineza. Portugalci so pred tem dobili vseh enajst tekem z razliko v danih in prejetih golih 41:4.

Pred tekmo je Nogometna zveza Slovenije podarila podpisan dres nekdanjemu kapetanu Bojanu Jokiću, ki je za izbrano vrsto zbral sto nastopov.

Spektakel v Stožicah je minil brez selektorja Matjaža Keka na slovenski klopi, ki je po smrti očeta pred dnevi znova manjkal zaradi družinskih zadev. Tako je vodenje slovenske vrste spet prevzel pomočnik Boštjan Cesar.



Ta je v boj s Portugalci poslal kar udarno enajsterico, le Sandi Lovrić je zaigral namesto Jana Mlakarja, pri Portugalcih, ki so tokrat igrali brez nekaterih svojih prvokategornikov, pa je priložnost od začetka dobil tudi prvi zvezdnik Cristiano Ronaldo (med tekmo je do njega pritekel eden navijačev in z njim naredil sebek). Slednji so pričakovano prevzeli pobudo od začetka, držali žogo, medtem ko so Slovenci iskali predvsem protinapade prek Benjamina Šeška.

V 20. minuti pa je imel Andraž Šporar prvo resnejšo priložnost na tekmi, ko si je z glavo žogo podaljšal v kazenski prostor, a na koncu ostal brez pravega strela. A so Slovenci vseeno bili konkretnejši v teh uvodnih minutah, hkrati pa uresničevali napovedi portugalskega selektorja Martineza, da bo domačo vrsto težko zlomiti.

V 52. minuti pa je malo manjkalo, da bi portugalsko obrambo zlomil Šeško, ko je potegnil proti vratom in streljal z 20 metrov, a se je izkazal Diogo Costa. V 60. minuti je na drugi strani po izgubljeni žogi Jake Bijola do strela z desne strani kazenskega prostora streljal Ronaldo, vendar zadel zunanji del mreže.

Malce zatem je z glavo zgrešil še Goncalo Inacio, v 69. tudi Diogo Dalot z novim strelom z desne strani, v 72. minuti pa je za veselje domačih navijačev poskrbel Adam Gnezda Čerin, ki je po lepi akciji in protinapadu v kazenskem prostoru prišel do strela in rutinirano zadel za 1:0.

V 75. minuti je na drugi strani Joao Felix zadel vratnico s strelom z glavo, v 77. pa je Žan Celar, ki je skupaj z Žanom Karničnikom in Šeškom sodeloval pri prvem zadetku, streljal v naročje Coste, tako kot Vitinha na drugi strani v Oblakovo.

V 81. minuti pa novo veselje domače ekipe. Potem ko so Portugalci tretjič na tekmi neuspešno zahtevali enajstmetrovko, so v protinapadu spet udarili Slovenci, na koncu je žogo pod prečko poslal Timi Max Elšnik.

V 85. minuti je za dodatno energijo poskrbela dobra obramba Oblaka po Ronaldovem prostem strelu, ta pa je zadostovala, da je domača vrsta zdržala do konca za veliko zmago.

Članki iz rubrike