stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 25.03.2024 21:38:46

Bolgari neodločeno z Azerbajdžanom, Srbija zmagala na Cipru

Profimedia
Slovensko reprezentanco čaka naslednji pripravljalni obračun v torek v Ljubljani s Portugalsko, dva od naslednjih tekmecev Slovenije pa sta svoje delo v tej reprezentančni akciji opravila že danes. Bolgari so igrali neodločeno 1:1 z Azerbajdžanom, Srbija je na Cipru zmagala z 1:0.

Bolgari, ki bodo zadnji tekmec Slovenije med junijskimi pripravami na letošnji Euro v Nemčiji - tekma bo 8. junija v Stožicah -, so danes gostovali pri Azerbajdžanu. Po prvem polčasu brez zadetkov je Bolgare v vodstvo popeljal Filip Krastev v 59. minuti. A Bolgarija minimalne prednosti ni zadržala, Musa Qurbanly je za domače izenačil v 87. minuti.
Srbija, drugi slovenski nasprotnik v skupinskem delu EP (dvoboj bo 20. junija v Münchnu), pa je bila uspešnejša. V Larnaki je zmagala z zadetkom Sergeja Milinković-Savića že v sedmi minuti. Srbija bi lahko vodstvo že v prvem polčasu povišala, vendar je Aleksandar Mitrović v 11. minuti zapravil najstrožjo kazen, uspešnejši je bil vratar Cipra Joel Mall. V nadaljevanju je za Srbijo v igro vstopil tudi kapetan Dušan Tadić, ki je tako s 106. nastopom za izbrano vrsto postal nov srbski rekorder, za eno tekmo je presegel dosežek Branislava Ivanovića. Do konca drugega polčasa so bili domači sicer boljši, enkrat zadeli tudi okvir vrat, a vratar Srbije Predrag Rajković ni klonil.

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike