Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
1 15.03.2024 13:55:53

Bi lahko zaradi nenavadne poteze portugalskega selektorja Cristiano ostal brez nastopa v Stožicah? Tu je pojasnilo!

Profimedia
Portugalski selektor Roberto Martinez je na seznam za pripravljalni tekmi uvrstil kar 32 nogometašev.

Slovenska nogometna reprezentanca se bo v pripravah na letošnje evropsko prvenstvo v Nemčiji med drugimi merila s Portugalsko. Ta bo v rekordno hitro razprodanih Stožicah gostovala 26. marca. Selektor Portugalske Roberto Martinez je objavil seznam igralcev za tekmi s Slovenijo in Švedsko, na njem je tudi prvi zvezdnik Cristiano Ronaldo. Toda Martinez se je odločil za nevsakdanjo potezo: teh 32 nogometašev bo razdelil v tri skupine. Ena skupina bo odigrala obe tekmi, ena skupina bo odigrala le tekmo s Švedsko, ena pa samo tekmo s Slovenijo. Trenutno še ni jasno, kateri nogometaši bodo v kateri skupini. 

»Tri skupine pomenijo, da bom s sodelavci določil eno skupino, ki bo udeležena na obeh tekmah, medtem ko bodo drugo skupino sestavljali igralci zgolj za srečanje s Švedsko in tretjo skupino zgolj igralci za srečanje s Slovenijo. Odločali se bomo po več kriteriji, in sicer po trenutnem fizičnem in psihičnem stanju nogometašev, ki je sredi sezone posebej občutljivo, in po tem, koga želimo preizkusiti v kakšni taktični različici," je na tiskovni konferenci pojasnil Martinez, ki bo v ponedeljek imenoval 23 nogometašev za tekmo s Švedsko. Pri čemer seveda zgolj tistih 9, ki jih na tem seznamu ne bo, nato zagotovo pride v Ljubljano.  

To v teoriji pomeni, da bi lahko Cristiano Ronaldo ostal brez nastopa v Stožicah, če bi se znašel v skupini igralcev zgolj za prvo tekmo. A po naših informacijah si želi portugalski zvezdnik, ki je v lovu na številne rekorde, igrati na obeh tekmah, tak je tudi načrt selektorja in spremenila bi ga lahko samo višja sila.                  

 Seznam Portugalske
- vratarji: Diogo Costa (Porto), Jose Sa (Wolverhampton Wanderers), Rui Patrício (Roma);
- branilci: Joao Cancelo (Barcelona), Nelson Semedo (Wolverhampton), Joao Mario (Porto), Diogo Dalot (Manchester United), Raphael Guerreiro (Bayern), Nuno Mendes (PSG), Diogo Leite (Union Berlin), Pepe (Porto), Ruben Dias (Manchester City), Antonio Silva (Benfica), Goncalo Inacio (Sporting), Toti Gomes (Wolverhampton), Danilo Pereira (PSG);
- vezisti: Joao Palhinha (Fulham), Reben Neves (Al-Hilal), Joao Neves (Benfica), Bruno Fernandes (Manchester United), Otavio Monteiro (Al Nassr), Vitinha (PSG), Matheus Nunes (Manchester City), Bernardo Silva (Manchester City);
- napadalci: Francisco Conceicao (Porto), Jota Silva (Vitoria SC), Francisco Trincao (Sporting), Bruma (Braga), Rafael Leao (Milan), Joao Felix (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Al Nassr), Goncalo Ramos (PSG).

Članki iz rubrike