nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
1 21.11.2023 09:45:42

Eden od junakov Slovenije se je po tekmi povsem zlomil, ni mogel zadrževati solza, ko je govoril o svojem ...

Martin Metelko
Med tistimi, ki so si s fanatično borbenostjo prislužili najboljšo oceno, je nedvomno Petar Stojanović.

Na Danskem tudi zaradi tega, ker mu je grozil rumeni karton in s tem prepoved igranja v Stožicah, Petar Stojanović ni igral. Slovenija ga je še kako pogrešala, a se je v Stožicah vrnil še bolj motiviran, še bolj odločen, da svojo reprezentanco popelje na evropsko prvenstvo. In res je bil eden od tistih, ki so na zelenici kazali fanatično borbenost, nad njim je bil tudi storjen prekršek nad enajstmetrovko, nato pa je podal še Verbiču za zadetek.

Po tekmi pa je Stojanović pokazal tudi čustveno plat. "Fantastično je bilo danes igrati, uživali smo vso tekmo, čeprav je bilo zelo stresno. Današnji dan se je zelo vlekel. Kazahstana ni za podcenjevati, to se je pokazalo že na prvi tekmi proti nam v Astani. Potem so premagali Dance in osvajali točke proti vsem ekipam. So kakovostna ekipa, a danes smo bili mi veliko boljši. Navijači so nam dali dodatno energijo," je uvodoma povedal nekdanji nogometaš Maribora in nadaljeval: "Pri 11-metrovki sem videl, da je njihova obramba stala zelo visoko, z Bijolom sva se pogledala v oči in podal je dolgo žogo v kazenski prostor. Malo sem zaostajal, a sem videl, da je branilec s hrbtom obrnjen proti meni in da bo želel izbiti žogo. Čudno je, da je moral sodnik iti pogledat VAR, da se je pravilno odločil." 

Povsem pa se je zlomil ob vprašanju o Verbiču, ki je eden od njegovih najboljših prijateljev in ki ima za sabo težko obdobje tako po nogometni kot zasebni plati. "Pri drugem golu sem podal Verbiču, on pa je dosegel fenomenalen zadetek. Neverjetno vesel in zadovoljen sem zanj, nanj gledam kot na svojega brata. Vemo, kaj je doživljal v zasebnem življenju, težko mi je. Vsi smo ga podpirali, hvala mu," je v solzah povedal Stojanović.

Članki iz rubrike