uc ptuj Svet24.si

V tem zdravstvenem domu urgence ni več. Kam po ...

ilija kiva Svet24.si

Ukrajinci v Moskvi likvidirali nekdanjega poslanca...

Marko Jug Necenzurirano

Od obubožanega UKC želijo milijone za nagrade ...

steinbuch surla m24 ss2 Reporter.si

Bo Robert Golob s funkcije predsednika vlade res ...

luka doncic Ekipa24.si

Dončić je prvič spregovoril o svoji hčerki, ...

kmetija-2023, david, družina Njena.si

Kmetija: Ste presenečeni nad Davidovo družino?

slovenija Ekipa24.si

Vse je znano! S kom, kje, kdaj in zdaj tudi ob ...

nu
nu
0 21.11.2023 00:01:16

Kek v svojem slogu o 'luzerski' generaciji: "Svetovni rekord je, da ste nas pet let ..."

Martin Metelko
Po zadnji kvalifikacijski tekmi za nogometno evropsko prvenstvo 2024, na kateri je Slovenija danes v Stožicah premagala Kazahstan in se uvrstila na Euro 2024, je selektor Matjaž Kek poudaril, da morajo biti v ospredju nogometaši, ki so si res zaslužili ta velik dosežek.

Slovenci so za uvrstitev na Euro naslednje leto potrebovali točko, na koncu so dobili vse tri. Prevladovali so večino tekme, le v začetku drugega dela je bilo nekaj kriznih minut, ko so tekmeci izenačili in nakazali, da iščejo še kaj več. A vse je bilo dokončno odločeno v 86. minuti, ko je po protinapadu Benjamin Verbič poskrbel za 2:1 in potrdil pot v Nemčijo.


"Veseli, srečni in ponosni smo. Mislim, da je to zasluženo. Hvala Sloveniji za to neverjetno pozitivno energijo v zadnjih mesecih. Splačalo se je za to generacijo, ki je bila že skoraj označena za 'luzersko'. Vrnili so vero v slovenski nogomet," je na novinarski konferenci po tekmi - ta se je zaradi slavja igralcev in selektorja na igrišču z navijači začela s precejšnjo zamudo - dejal selektor Kek.

"Cilj je bil jasen, odkar so se kroglice zavrtele na žrebu. Prepričan sem, da bo to nov zagon slovenskemu nogometu. Hvala fantom, hvala mojemu štabu, hvala tudi vodstvu NZS, ki je verjelo v nas in me pustilo pri miru pet let, kar je verjetno svetovni rekord v Sloveniji," je o poti do Eura dejal selektor in dodal: "Danes je Slovenija spet dihala kot eno in to je najlepše. Veseli smo, da so nogometaši dali nekaj k tem uspehom slovenskega športa v zadnjem času."

Članki iz rubrike