kamera, v vozilu, daschcam, nesreča, dokazovanje, zavarovalnica Svet24.si

Kamere v vozilih. Jih upoštevajo zavarovalnice, ...

farmacija, laboratorij Svet24.si

Študij farmacije kmalu tudi v Mariboru

zdravniki, stavka Necenzurirano

Smo talci zdravniških baronov, ki vodijo Fidesovo...

skvarc rupnik fb Reporter.si

Šef krščanskega foruma SDS in spolni predator: ...

mura maribor 6 Ekipa24.si

Znana kazen za črno-bele! Mura kriva kot ...

Več seksa, boljši možgani! Odkrito.si

Ženske, ki veliko seksajo ...

lovro kos 24 Ekipa24.si

Slovenski dan v Lahtiju! Po Niki si je vso ...

ue
ue
5 19.11.2023 20:52:10

Kapetan pred dnevom D: 'Ne na glavo, ampak ...'

alesfevzer.com
Jan Oblak je dolgo čakal na to priložnost slovenske reprezentance.

Po številnih letih v izbrani vrsti ima Oblak s Slovenijo možnost oditi na veliko tekmovanje. "Zdaj smo tukaj, zadnja tekma, igramo jo doma, smo v igri, imamo realno možnost. To je to, kar si vsi želimo, to je to, za kar treniramo. Dali bomo vse od sebe, da se dvignemo še na zadnjo stopničko in pridemo na evropsko prvenstvo. Pričakujemo težko tekmo. Obe reprezentanci se borita za Euro, zato bomo naredili vse na igrišču, da si zagotovimo vozovnico za Nemčijo. Tako mi kot Kazahstan imamo edinstveno priložnost, obe reprezentanci si zaslužita, da sta v tem položaju, v katerem sta pred odločilno tekmo. Tekmo, ki bo, ponavljam, zelo težka," je na nedeljski tiskovni konferenci govoril odlični vratar.

"Naredili bomo vse, da si zagotovimo evropsko prvenstvo. Dejstvo, da se je kazahstansko prvenstvo že končalo pred dvema tednoma, je lahko pozitivno za Kazahstan. Predvsem zato, ker so lahko preživeli veliko časa skupaj in se pripravili za ti dve zadnji tekmi. Prepričan sem, da je Kazahstan dobro pripravljen. Ne bi rekel, da smo mi zaradi tega, ker so naša prvenstva še v teku, v prednosti pred Kazahstanom," je povedal Oblak.


Kapetan ima za seboj zahtevne mesece, ko je bil poleti poškodovan. "Zagotovo to niso bili lahki meseci, a  na vse skupaj sem gledal pozitivno. Verjel sem, da se bom vrnil na raven, na kateri sem že bil. Bili so težji dnevi, ampak to je sestavni del ne zgolj nogometne kariere, temveč življenja. So vzponi in padci. Ko so vzponi, moraš biti na določeni liniji, ko so padci, moraš prav tako ostati na tej določeni liniji. Nikdar ne smeš biti preveč evforičen in nikdar preveč žalosten. Če živiš življenje na tak način, nikoli ne padeš v velike težave," je razmišljal izkušeni čuvaj mreže Slovenije.

Ker je za njim že ogromno pomembnih tekem, tako na reprezentančni in še posebej na klubski ravni, točno ve, kaj odloča na njih. "Na takšnih tekmah je najbolj pomembna glava. Vsi, ki igramo na takšni ravni, zagotovo imamo kakovost. Zato na takšnih dvobojih odloča glava. Velikokrat rečemo, da bomo šli  'na glavo', kar je v določenih trenutkih prav, ampak mislim, da je še bolj primerno igrati 'z glavo'. Z glavo in pametno, brati situacijo na tekmi in način, kako se postaviti, kako igrati. Na koncu koncev je pomembna tudi borba, ki pa tako ali tako ne sme biti vprašljiva na tekmi, kakršna je pred nami. In želja. Tudi to ni vprašljivo. Hladna glava in srce, to je najbolj pomembno na takšnih dvobojih," je dejal Oblak.

Navdušen je, da je v Sloveniji spet nogometna evforija, da so bile Stožice razprodane že dolgo pred dvobojem s Kazahstanom. In, kot je dejal, to ni nobeno breme ali pritisk. "To je veliko veselje. Lahko bi razprodali tri, štiri stadione, in to je tisto, za kar treniramo in igramo. Vedno je imel vsak od nas željo igrati pred polnim stadionom, da bodo množice ljudi navdušene nad teboj. To je samo veselje, to ni noben pritisk. Verjamem, da bodo vsi navijači, tako na stadionu kot pred televizijskimi ekrani, še ta dodaten plus, pomagali nam bodo do skupnega uspeha."

Značke: jan-oblak, euro-2024

Članki iz rubrike