Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
14.10.2023 20:59:52
Deli članek:

Selektor Kek po veliki zmagi: 'Slovenija zdaj tudi daje gole!'

Martin Metelko

Po tekmi Slovenije in Finske je bilo seveda razpoloženje v obeh taborih diametralno nasprotno.

Matjaž Kek, selektor Slovenije: "Zaslužena, dovolj visoka zmaga. V krasnem vzdušju smo naredili korak naprej proti našemu cilju proti tekmecu, ki nas je nadigral v Helsinkih. Veseli smo odziva občinstva in kar nekaj stvari smo na igrišču naredili dobro. Nismo razmišljali o tekmecu, osredotočili smo se na naš način igranja in to nam je v veliki meri uspelo. Želeli smo ostati kompaktni in v zaprti formaciji, obenem pa izkoristiti našo razigranost. Slovenija zdaj tudi daje gole in ima vratarja, ki brani, kar je potrebno. Nismo se zagnali, ampak v drugem polčasu, ko smo izgubili dve ali tri žoge v nevarnem območju, so takoj prišli do našega kazenskega prostora."

Jan Mlakar, igralec Slovenije: "Dobra tekma z naše strani. Zelo dobro smo začeli, v tekmo smo šli odločno, vedeli smo, kaj hočemo. Hitro smo dali gol in je bilo vse lažje. Dobro smo izgledali, deloma tudi trpeli, ampak to je pač del tega. Misli uhajajo proti Severni Irski, ne proti EP. Kažemo pa dobre predstave kar že v nekem ritmu."

Markku Kanerva, selektor Finske: "Zelo smo razočarani, vedeli smo, da bo težko. Na žalost nismo dobili točk. Prvi polčas je bil slab, Slovenija pa se je izkazala za zelo močno, še posebej njeni posamezniki. Vedeli smo, da je Šeško res nevaren, kar je tudi potrdil. Nismo mogli nadzorovati žoge, zaostajali smo v igri. V drugem delu smo se pobrali, a smo zapravili dve veliki priložnosti za gol. Slovenija pa v drugem delu ni imela priložnosti, razen te ob koncu, ko smo dobili poceni gol. Zdaj bo za nas težko, da pridemo na EP, a se seveda ne bomo predali."