nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
2 15.06.2023 18:11:58

Slovenci odštevajo do spopada s Finci! Kdo bo kapetan, kdo bo branil in kdo ne more igrati? Tukaj so odgovori ...

Martin Metelko
Slovenska reprezentanca bo v petek ob 18. uri po slovenskem času v Helsinkih igrala tretjo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024. Po zmagah v Kazahstanu in doma proti San Marinu si v slovenskem taboru želijo nov pozitiven izid.

"To bo pomembna tekma, tako kot vsaka v skupini, v kateri se je že pokazalo, da bo boj izenačen. Res je to šele začetek kvalifikacij, ampak naše želje smo povedali takoj po žrebu. Podobne pa imajo verjetno tudi domačini. Pričakujemo dobro, kakovostno tekmo pred polnimi tribunami in pozitiven izid za Slovenijo," je na novinarski konferenci na severu Evrope povedal selektor Slovenije Matjaž Kek.
Razkril je, da je zaradi poškodbe za obe tekmi, tudi ponedeljkovo z Dansko, odpadel Jasmin Kurtić, da pa bo nared Benjamin Šeško, ki je imel v zadnjem obdobju nekaj težav. "Malo se vidi, da nekaj časa ni bil v ritmu, ampak je izziv takšen, da bo šel na glavo, dokler bo šlo," je dejal Kek in se nato dotaknil Finske. "Njena moč je v kolektivu, v posameznikih, ki znajo kakovost podrediti ekipi. To so pokazali na zadnjih tekmah. Izpostaviti kogarkoli pa bi bilo podcenjevanje nekoga drugega. Tako se pripravljamo na Finsko kot na ekipo."
Jaka Bijol, ki bo v odsotnosti Jana Oblaka nosil kapetanski trak, pa je povedal: "Zagotovo je to organizirana ekipa, zna se postaviti na igrišču. V prehodih so Finci dobri, toda pozoren je treba biti na vse. Ne veš, od kod preti nevarnost. Tako da bo treba biti pozoren vseh 90 minut."
Poudaril pa je, da bo to nova pomembna preizkušnja, saj "vemo, kaj je naš končni cilj". "Pripravljeni smo na tekmo in da na njej dosežemo pozitiven izid," je še dejal in zaključil, da morajo nadgraditi igro s prejšnjih dvobojev.
Z njim se je strinjal tudi selektor, ki pravi, da bodo morali biti odločnejši kot na prejšnjih obračunih. Ob tem pa je zadovoljen s tem, kar so fantje pokazali na treningih, "da pa bo tekma pokazala, kaj smo naredili dobrega ali pa preveč slabega".
O enajsterici kot običajno ni želel govoriti, tako tudi ni povedal, kdo bo zamenjal Oblaka v vratih. "Vemo, kdo bo vratar, bom pa ostal pri navadi, da o imenih ne bom govoril."
Je pa povedal, da so ga fantje glede tega, češ, kaj bo pa zdaj, ko ni kapetana Oblaka, tudi pozitivno presenetili. "Vsaka tekma je nov izziv, ti mladi, ki dozorevajo in ki gredo proti 40. nastopu za reprezentanco, so pokazali primerno zrelost in skupno energijo. Zelo sem zadovoljen glede tega."
Dejal je sicer, da vse ni idealno, saj so nekateri sveži, drugi pa imajo večjo igralno prakso. "Treba bo dobro 'zarotirati'. Nekaj je igralcev, ki bodo težko zdržali visok ritem, kakršnega pričakujem na tekmi s Finsko, kaj šele z Dansko. Modro bo treba porazdeliti minute, bo pa treba igrati v visokem ritmu in agresivno, na višji ravni kot prej."
Po dveh krogih v skupini H vodi slovenska vrsta, ki ima šest točk po zmagah proti Kazahstanu in San Marinu. Po tri točke imajo Danska, Severna Irska, Kazahstan in Finska, San Marino pa je še brez točk.
V petek bo sicer Danska, ki bo v ponedeljek v Stožicah četrta tekmica Slovenije, gostila Severno Irsko, San Marino pa Kazahstan.

2slovenija finska mm
Martin Metelko

Članki iz rubrike