favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Ekipa SN
Ekipa SN
0 10.06.2023 08:59:46

Benjamin Verbič odprl dušo in spregovoril tudi o težavah z nekdanjo partnerico: Redko sem se oglašal, ker ...

m24.si
Benjamin Verbič v velikem intervjuju za Ekipo SN o prihajajočih tekmah Slovenije, o težavah v zasebnem življenju in posledicah spora z njegovo nekdanjo partnerico in o nepričakovanem odzivu slovenske javnosti.

Benjamin Verbič bo tudi na prihajajočih obračunih s Finsko in Dansko eden ključnih adutov Matjaža Keka. Nogometaš iz Vojnika ima za sabo pestro leto tako na profesionalni kot tudi zasebni ravni. V intervjuju za Ekipo SN je med drugim odprl dušo in spregovoril o ločitvi od nekdanje partnerke, mame njegovega sina. Vse skupaj je bilo na trenutke zelo 'umazano', saj ga je nekdanja partnerica na družabnih omrežjih pogosto očrnila in o njem pisala neprimerne stvari. 

Je o osebnih težavah še vedno težko govoriti?
Nikoli mi ni prijetno govoriti o tem, jasno. Redko sem se oglašal na to temo, ker sem prepričan, da bi s tem kazal nespoštovanje do svojega sina. Njega te stvari sploh ne zadevajo, ničesar ni kriv, zato ga ne želim dodatno obremenjevati. Zame je bilo vsekakor težko. Kot profesionalni športnik ogromno časa posvečaš treningom, fizični pripravi svojega telesa – žonglirati med tem in težavami v zasebnem življenju je vsekakor zahtevno. Vztrajam pri tem, da je treba naprej gledati pozitivno in se iz lekcij česa naučiti, a se hkrati ne pretirano ozirati nazaj. Samo tako se lahko prebiješ iz takšnih težav.

So stvari z vašo bivšo partnerico zdaj vsaj toliko urejene, da vam je lažje in da lahko greste v tem pogledu naprej?
So. Sčasoma je absolutno lažje. Vsak razhod je najtežji na začetku, potem se stvari začnejo postavljati na svoje mesto. Tako je tudi v mojem primeru. Najpomembnejše je to, da je moj mali v redu, da je z njim vse tako, kot mora biti. Vse drugo se bo že uredilo oziroma se je v veliki meri že uredilo. Zdaj bo lažje.

Vam je bilo v tem obdobju lažje tudi zaradi dveh slovenskih soigralcev pri Panathinaikosu? Ste čutili podporo v klubu, tudi tukaj doma, na zvezi?
Vsekakor je bilo zaradi tega precej lažje. Kar zadeva Andraža in Adama, se vsi skupaj zavedamo, koliko lažje je, ko se lahko v neki tuji državi zaneseš na reprezentančna kolega, ki sta tudi tvoja prijatelja. Veliko sta mi pomagala, tudi njuni izbranki, skupaj smo preživeli veliko časa. V takšnih trenutkih vidiš, kako pomembni so dobri prijatelji. Svojo vlogo sta tukaj odigrala tudi klub in zveza, stali so mi ob strani, tudi s selektorjem sva se pogovorila na to temo in dal mi je nekaj dragocenih nasvetov. Hvaležen sem za vse, iskreno.

CELOTEN INTERVJU Z BENJAMINOM VERBIČEM O GRŠKI IZKUŠNJI, PRIHODNOSTI, REPREZENTANCI BREZ JANA OBLAKA IN ŠE ČEM SI LAHKO PREBERETE V SOBOTNI TISKANI IZDAJI EKIPE SN.

Ekipa SN v povečanem obsegu, skupaj s sobotno prilogo, je na voljo tudi v spletni Trafiki24.

Članki iz rubrike