Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

stipan-macan Njena.si

Gledalci Botrov jezni zaradi smrti glavnega junaka...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
1 22.03.2023 18:10:16

Buuum, to pa ni več hec, kakšne napovedi?! Tega od slovenskih nogometašev nikakor nismo vajeni!

Martin Metelko
Zelo dobre predstave, ki jih je v zadnjem obdobju prikazala slovenska nogometna reprezentanca, so precej dvignile pričakovanja navijačev.

Počasi se dviguje napetost pred začetkom kvalifikacij za Euro 2024. Te bodo varovanci selektorja Matjaža Keka začeli s četrtkovim gostovanjem v Kazahstanu. Pričakovanja navijačev so visoka, nekakšno splošno mnenje je, da Slovenija igra v skupini, ki ji odpira vrata drugega nastopa na evropskem prvenstvu.


Ne samo navijači, takšnega mnenja so tudi nogometaši, ki so si po uspešnem obdobju močno okrepili samozavest. Morda še bolj pomembno pa je, da svojih pričakovanj ne skrivajo, temveč odkrito govorijo o njih. Hkrati pa jim to ne predstavlja dodatnega pritiska, kar je dan pred uvodnim obračunom povedal tudi Adam Gnezda Čerin. »To ni pritisk. temveč vsekakor priložnost. Zavedamo se, kaj je pred nami in kakšen je naš cilj. Slovenija že dolgo ni bila na velikem tekmovanju in vemo, da je to velika želja javnosti, prav tako pa tudi nas samih. Smo neverjetno motivirani, zgradili smo ekipo, v kateri si zaupamo, kar je izjemno pomembno. Če bomo uspeli prenesti to, kar smo pokazali v ligi narodov, mislim, da bomo na koncu uspešni,« je razložil vezist grškega velikana Panathinaikosa.

V skupini H so vaši tekmeci Danska, Finska, Kazahstan, Severna Irska in San Marino. Marčevski termin tri dni po gostovanju v Kazahstanu prinaša domačo tekmo s San Marinom. "Zdi se mi, da imamo kar dober razpored. Seveda nobena tekma ni lahka, saj bodo tudi nasprotniki nabrušeni. Jasno je, da je velik plus kvalifikacije začeti z zmago, ker je potem vse lažje in lahko zgolj še rasteš kot ekipa," je kolegom iz tiskane izdaje Ekipe SN povedal Tomi Horvat, član Sturma pa je brez večjih težav potrdil tudi to, da je na prvih dveh tekmah vloga favorita na strani Slovenije. "Da, lahko bi tako rekli, ampak to bo treba potrditi na igrišču. Pomembno je, da kvalifikacije začnemo s šestimi točkami iz teh dveh tekem."

Članki iz rubrike