Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

nu
nu
0 09.01.2023 08:54:33

Posul se je s pepelom! Matjaž Kek je priznal svojo veliko napako in razkril: Povedal vam bom, kaj se je zgodilo!

Martin Metelko
Matjaž Kek z zanimivim razkritjem.

Na Hrvaškem te dni zelo odmeva prestop tamkajšnjega reprezentanta Mislava Oršića v premier ligo, natančneje v Southampton. Tridesetletni vezist je bil eden od ključnih mož Hrvaške na minulem svetovnem prvenstvu, med drugim je zadel odločilni gol na tekmi za tretje mesto z Marokom.


Njegova zgodba je izjemno zanimiva. Oršić je bil pred leti član Rijeke, ravno v obdobju, ko jo je zelo uspešno vodil Matjaž Kek. A štajerski strokovnjak ga je skupaj z vodstvom kluba poslal na posodo v Celje, kasneje pa še v Južno Korejo, kjer je preživel tri leta. Takrat so mnogi menili, da je njegove kariere v 'resnem' nogometu konec, a kako zelo so se zmotili. Oršić se je vrnil na Hrvaško, in sicer v Dinamo, zdaj pa si je z izjemnimi predstavami prislužil prestop v premier ligo.

Hrvati so o vsem povprašali tudi Matjaža Keka: "Če zdaj pogledamo nazaj, bi lahko rekli, da sem naredil napako, da smo v Rijeki naredili napako. No, če sem naredil napako, pa naj bo. Res sem vesel, da je Oršić zrasel v takšnega igralca in predvsem v takšnega človeka, da je naredil vse, kar je naredil. A v tistih letih na Rijeki smo lovili rezultate, imel sem veliko kakovostnih igralcev, Oršić je bil še mlad, pa še vračal se je k nogometu po neprijetni poškodbi, kot igralca ga sploh nisem mogel v popolnosti doživeti," je za Germanijak dejal Kek.

Značke: kek, oršić

Članki iz rubrike