evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Ana Bucik, Kris Jogan Njena.si

Sanjska poroka slovenske alpske smučarke

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
0 18.12.2022 09:12:54

Bo Francija v finalu zaigrala brez ključnih igralcev?! Pogled na trening razkriva, da ...

Profimedia
Francoska in argentinska nogometna reprezentanca bosta danes ob 16. uri na stadionu Lusail pred skoraj 90.000 gledalci odigrali finale 22. svetovnega prvenstva, ki ga gosti Katar.

Potem ko je Hrvaška na tekmi za tretje mesto z 2:1 ugnala Maroko, bo v Katarju popoldne na sporedu le še zadnje dejanje. Za tretji naslov svetovnega prvaka se bosta pomerili Argentina in Francija. Južnoameriška zasedba na naslov čaka že dolgih 36 let. Prvič je bila najboljša na domačem mundialu leta 1978, osem let kasneje pa je na krilih Diega Maradone slavila še v Mehiki.

Francija je dlje čakala na prvi naslov in ga prav tako pred domačim občinstvom osvojila pred 24 leti. Pred štirimi pa je v Rusiji dodala drugo zvezdico po zmagi nad Hrvaško s 4:2. Galski petelini so z uvrstitvijo v finale postali šesta reprezentanca, ki je prišla do zadnje stopničke na vsaj dveh zaporednih mundialih, lahko pa bi postali šele tretja izbrana vrsta, ki bi ji tam uspelo tudi slaviti. To je uspelo le Italiji (1934 in 1938) ter Braziliji (1958 in 1962).

Je pa francosko izbrano vrsto pred najpomembnejšimi tekmami 'napadel' virus kamelje gripe, ki je dodobra zdesetkal ekipo že pred polfinalom z Marokom. Galski petelini so se upravičeno bali, da bi selektor Didier Deschamps na tekmi leta ostal brez ključnih mož. 

Zboleli so namreč Kinglsey Coman, Raphael Varane in Ibrahim Konate, po tem, ko francoski selektor že v polfinalu ni mogel računati na Dayota Upamecana in Adriena Rabota, za nameček pa skrbita poškodbi Thea Hernandeza in Aureliena Tchouamenija. Zaradi tega so v francoski reprezentanci uvedli stroge higienske ukrepe, da bi preprečili širjenje virusa. A po zadnjih podatkih je imela Francija na zadnjem treningu pred Argentino na voljo vseh 24 nogometašev, kar je vsekakor spodbudna novica pred vročim obračunom.

Članki iz rubrike