evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

sta
sta
0 16.12.2022 19:12:49

Sergio Busquets končal reprezentančno kariero

Profimedia
Sloviti španski nogometaš Sergio Busquets je danes sporočil, da je končal reprezentančno kariero. V dresu Španije je osvojil naslov svetovnega prvaka v Južnoafriški republiki 2010 in evropskega prvaka na Poljskem in v Ukrajini 2012.

"Po 15 letih in 143 tekmah je prišel čas, da se poslovim od španske reprezentance," je svojo odločitev na družabnem omrežju sporočil 34-letni Busquets.

"V veliko čast mi je bilo zastopati barve svoje države in jo pripeljati na najvišjo nogometno raven ter osvojiti naslov evropskega in svetovnega prvaka," je zapisal nogometaš iz Sabadella, ki je na večni lestvici nastopov v španski izbrani vrsti na tretjem mestu.



Več tekem od njega sta odigrala le njegova dolgoletna reprezentančna soigralca Sergio Ramos in Iker Casillas. Prvi je zbral 180, drugi pa 167 tekem za Španijo.

Sijajni igralec sredine igrišča je za špansko izbrano vrsto igral od leta 2009. Po letošnjem svetovnem prvenstvu v Katarju, kjer je Španija v osmini finala izpadla po izvajanju 11-metrovk proti Maroku, pa se je odločil za reprezentančno slovo.

Članki iz rubrike