stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 09.12.2022 23:43:35

Odhajajoči brazilski selektor: Takšne stvari se dogajajo

Reuters
Brazilska reprezentanca je bila za mnoge prvi favorit svetovnega prvenstva v Katarju, toda njena pot se je končala v četrtfinalu. Tam jo je po enajstmetrovkah premagala Hrvaška. Selektor Brazilije Tite, ki je dejal, da se pač to dogaja v nogometu, je ob tem najavil slovo od zdajšnje funkcije, odhod je napovedal že pred časom.

"Spoštujem izid, takšne stvari se včasih dogajajo v nogometu," je povedal odhajajoči selektor Tite in poudaril, da nogometaši vedo, kako ponosen je nanje. Zavrnil je tudi očitke, da je bila njegova zasedba neorganizirana. "Ne strinjam se, da smo bili neorganizirani. Naredili smo velik pritisk naprej in poskušali zadržati igro s Pedrom.."

Brazilska zvezdniška zasedba je imela več od igre in več priložnosti, na koncu pa se poslovila po streljanju enajstmetrovk. Eno jim je ubranil Dominik Livaković, eno pa je v vratnico poslal Marquinhos. "Težko je. Zelo sem ponosen na fante in na to, kar smo naredili. Na žalost je to del nogometa. Kadar izgubimo nekaj pomembnega, to zelo boli," je dejal kapetan Brazilije Thiago Silva. "Toda zdaj je čas, da poskusim dvigniti glavo in nadaljevati. Ni druge možnosti. Sem takšen tip, da ko padem, se tudi poberem," je še povedal Silva.
Vezist Casemiro je prav tako poudaril, da so žalostni. "Prepričan sem, da smo vsi dali vse od sebe. Bili pa smo razburjeni, ker se nam je to slovo pripetilo na takšen način. Vse smo imeli v svojih rokah, a se nam je izmuznilo," je dejal. "Zdaj moramo ostati mirni in življenje mora naprej," je zaključil.
Po dveh zapravljenih enajstmetrovkah prvi zvezdnik Neymar niti ni prišel do svojega poskusa z bele pike. Tite pa je branil odločitev, da Neymarja določi za petega izvajalca enajstmetrovk. "Peti je odločilni. Pritisk je večji in bolje pripravljeni igralci ga lahko prenesejo-"
Enainšestdesetletnik je bil na klopi Brazilije od leta 2016. "To je boleč poraz, a odhajam v miru. To je konec cikla," pa je o slovesu od selektorske službe povedal Tite, ki je slovo po Katarju najavil že pred letom in pol.

Značke: nogomet, sp, brazilija

Članki iz rubrike