sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

nu
nu
0 21.11.2022 13:16:23

Angleški navijač s svojo kolekcijo osupnil ves svet! Pravi, da bo zadnja verjetno Antarctica (foto)

Vse oči svetovne javnosti so usmerjene v Katar, kjer se je začelo svetovno prvenstvo v nogometu.

Angleški navijač Gus Hully se je na mundial začel pripravljati že pred časom. In to na prav poseben način – uspel je namreč zbrati pivo iz prav vsake države udeleženke prvenstva. Za zbirko 32 hmeljevih napitkov se je moral pošteno potruditi.

Piva iz evropskih držav mu niso predstavljala težav, drugače pa je bilo pri afriških. Največji izziv je bilo senegalsko pivo, ki mu ga je na koncu priskrbel ruski turist, ki je bil na počitnicah v Dakarju in mu po povratku v Italijo, kjer živi, poslal steklenico. Katarsko pivo v kolekciji je seveda brezalkoholno, saj v državi gostiteljici veljajo strogi zakoni za prodajo in uživanje alkoholnih pijač.



"V načrtu imam spiti vso pivo, ampak v točno določenem vrstnem redu. Ko bo neka reprezentanca končala tekmovanje, bom spil pivo iz te države. V čast vsaki ekipi za nastop na svetovnem prvenstvu," je dejal Hully. Želi si, da bi zadnje pivo, ki bi prišlo na vrsto, Camden Hells, saj bi to pomenilo, da je Anglija osvojila naslov prvaka. No, vseeno v takšen razplet ne verjame: "Verjetno bo zadnje pivo Antarcitca iz Brazilije."

Hully si je isti izziv zadal že pred štirimi leti, ko je prvenstvo gostila Rusija. Močno upamo, da bo s tradicijo nadaljeval in si moral pred naslednjim mundialom priskrbeti bodisi zelenega bodisi rdečega iz Slovenije.

Članki iz rubrike