zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
43 17.11.2022 15:17:39

Argentinci pripotovali v Katar in šokirali vse! Zavrnili namestitev v luksuznem hotelu in namesto tega izbrali ...

Profimedia
Reprezentance prihajajo na prizorišče svetovnega prvenstva, a največ prahu je do zdaj dvignila zvezdniška zasedba in ena od favoritinj za naslov prvaka.

Argentina z Lionelom Messijem in njegovimi soigralci bi morala bivati v luksuznem hotelu s petimi zvezdicami, a ne bo tako. Igralci so po prihodu v Katar zavrnili to možnost in raje izbrali študentski dom, kjer bodo lahko uživali v tradicionalni 'roštiljadi'. Letalo z argentinsko delegacijo je v Dohi pristalo v današnjih jutranjih urah, Argentinci pa so po krajšem zapletu spremenili svojo bazo.

Čeprav gre za skromnejše bivališče v domu katarske Univerze, je za Južnoameričane boljša izbira. Seveda tudi presenetljiva. Za Argentince pa predvsem logična. Ogromen študentski kampus s posebnim predelom za 'roštilj' jim bo namreč omogočal organizacijo tradicionalnih 'roštiljad'. Tako imenovani 'asado' pač ne sme manjkati, tovrstni kulinarični užitek z govejim mesom in klobasami na tradicionalen argentinski način je lahko tudi pomemben dejavnik uspešnih iger.


Argentinci so v Katar pripeljali tudi goveje meso, ki je v tej južnoameriški državi še posebej cenjeno in izbrano ter velja za najboljše na svetu. Jasno je, da je bil v letalu tudi kuhar, ki bo jedi skrbno pripravljal.

Argentinska delegacija je zasedla del kampusa, v katerem je 90 sob, vključeni so najmodernejši športni objekti, olimpijski bazen in stadion s tribunami za 10 tisoč gledalcev. Univerza je na obronkih Dohe in velja za eno vodilnih v regiji. Ustanovljena je bila leta 1973.

Argentinci bodo v prvem delu prvenstva igrali v skupini C, njihovi tekmeci bodo Mehičani, Poljaki in Savdijci.

Značke: argentina, hotel, katar

Članki iz rubrike