franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
9 19.09.2022 11:26:30

Kaj se dogaja?! Nogometaši začenjajo s pripravami proti Haalandu, Kek pa vpoklical dva nova igralca!

Slovenska nogometna reprezentanca danes na Brdu pri Kranju s treningom ob 17.30 začenja priprave na zadnji tekmi lige narodov. V soboto izbrance Matjaža Keka v Stožicah čaka obračun z Norveško, prihodnji torek pa še gostovanje na Švedskem. Na zbor kar nekaj reprezentantov prihaja dobre volje, med njimi najboljše Jaka Bijol.

Enega odmevnejših slovenskih zadetkov minulega konca tega je namreč prispeval prav Bijol, ki je dokazal, da bo kljub nekaj zdravstvenim težavam v preteklem obdobju selektor Kek lahko računal nanj. Bijol je namreč dosegel drugega od treh Udinesejevih golov ob zmagi s 3:1 proti Interju v elitni italijanski ligi, ob kateri je nase opozoril tudi Sandi Lovrić, med drugim z enim "neuspešnim" strelom s "škarjicami".

Matjaž Kek je v ponedeljek naknadno vpoklical dva igralca. Iz moskovskega Spartaka se bo reprezentanci pridružil Miha Mevlja, iz Hajduka pa Jan Mlakar. Ali se razlog za vpoklic slednjega skriva v tem, da je Andraž Šporar na prejšnji tekmi utrpel lažji pretres možganov? Bržkone bo danes jasno marsikaj, tudi to, kakšno poškodbo je na prejšnji tekmi staknil Mlakar. Verjeli ali ne, tudi nekdanji član Maribora je moral konec tedna predčasno v slačilnico, hrvaški mediji poročajo, da je po prvem polčasu ostal v garderobi zaradi poškodbe ...


V Italiji, kjer v drugi ligi Domen Črnigoj ni igral za Venezio, je znova poln delež na desnem bočnem branilskem položaju za Empoli odigral Petar Stojanović, ki je s klubom v Bologni prišel do prve zmage v sezoni. V Franciji je Miha Blažič z Angersom prišel do druge zmage, ko je slavil v Nici, igral pa je celo tekmo.

Za reprezentanco je pozitivno vest prinesel španski derbi med madridskima Atleticom in Realom, saj je na njem vseh 90 minut za domači Atletico branil v zadnjem obdobju zdravstveno načeti Jan Oblak, njegova ekipa pa je na koncu izgubila z 1:2. Na Cipru je Vid Belec ohranil svojo mrežo nedotaknjeno ob zmagi Apoela v gosteh pri Olympiakosu v Nikoziji. Igor Vekić pa je na Portugalskem za Pacos de Ferreiro v gosteh branil celo tekmo ob remiju pri Santa Clari.

V avstrijski ligi je sicer zablestel Nik Prelec, ki ga ni na seznamu, saj je Lasku v Linzu v dresu Tirola nasul tri gole, se je pa med strelci znašel tudi Benjamin Šeško, ki je le nekaj sekund po začetku tekme zadel za Salzburg in na koncu kljub pritisku in še nekaj priložnostim iztržil le točko proti dunajskemu Rapidu. Pri zmagi graškega Sturma z 2:0 proti Austrii Lustenau sta sodelovala tako Tomi Horvat kot Jon Gorenc Stanković.

Ob zmagi Panathinaikosa v Grčiji proti PAS Giannini so sodelovali vsi trije slovenski reprezentanti Benjamin Verbič, Andraž Šporar in Adam Gnezda Čerin, ob remiju Paoka na Kreti pa Jasmin Kurtić, Luka Zahović je igral večino tekme za Pogon in iztržil točko na gostovanju pri Cracovii, v Švici pa je manj uspeha imel Žan Celar, ki je igral dobro uro za Lugano, a v gosteh z 0:3 izgubil proti Young Boys.

V Turčiji je Fenerbahče brez pomoči Mihe Zajca visoko s 5:0 odpravil Alanyaspor Jureta Balkovca, ki je sicer igral cel obračun, v Bolgariji je Žan Karničnik igral slabo uro za Ludogorec, ki je iztržil remi proti Ardi, tako kot David Brekalo z Vikingom v norveški ligi proti Tromsöju, igral pa je celo tekmo.

V slovenski ligi je Gregor Sikošek igral prvi polčas za Maribor, ki je kar s 5:0 v gosteh odpravil Radomlje, Timi Max Elšnik pa je Olimpiji z zadetkom prinesel zmago v Murski Soboti.

V ligi narodov si Slovenija želi ostati v ligi B. Po štirih krogih pa je v skupini B4 na zadnjem mestu. Doslej je zbrala dve točki, eno več ima Švedska, Srbija je pri sedmih, vodilna Norveška pa pri desetih. Prvo mesto vodi v ligo A, zadnje pa v ligo C.

Članki iz rubrike