Janez Janša Svet24.si

Janša obkrožen z jastrebi in teoretiki zarote

praznični hvala 2022, andrej rogelja, komen Svet24.si

VIDEO: »Ko vidiš, da ni bilke trave. Samo sivo, ...

sds, janez janša, Necenzurirano

Zagata leve sredine #komentar

Čakalne dobe vrste zdravstvo klinični center Reporter.si

Katastrofa slovenskega zdravstva: kje so ...

neymar Ekipa24.si

Brazilci v solzah zapuščajo Katar: Hrvati po ...

Kmetija Njena.si

Na Kmetijo prihaja še več starih obrazov, večer...

slovenija norveska lv Ekipa24.si

Bomba vseh bomb: vroči slovenski reprezentant ...

nu
nu
0 30.08.2022 11:18:51

No, kaj pa tole! Ali bi še ena zimska junakinja zamenjala šport! Svetovna prvakinja: "Nogomet imam v krvi!"

Martin Metelko
V ponedeljek se je na Brdu zbrala ženska članska reprezentanca, pred katero sta še zadnji dve tekmi rednega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo.

Selektor Borut Jarc je z ekipo opravil prvi trening, kjer pa je imela reprezentanca tudi poseben obisk. Trening slovenske članske ženske reprezentance si je ogledala 24-letna smučarska skakalka Ema Klinec, tudi aktualna svetovna prvakinja s srednje skakalnice.
»Nogomet igram od malega. Zelo veliko sem ga igrala s fanti, imam ga v krvi. Zdaj pa pogosto na treningu nogomet igramo za ogrevanje,« je povedala Ema, ki je velika navijačica naše reprezentance, pozorno pa bo spremljala tudi prihodnji dve tekmi naših reprezentantk – uvodoma v petek, 2. septembra ob 18. uri, v Kranju gostijo Kazahstan, v torek, 6. septembra, pa jih čaka še gostovanje v Walesu.
»Vem, da bodo naše igralke dale vse od sebe. Želim si, da bi uživale v igri in dosegle čim več golov,« je še povedala gostja, ki je ob tej priložnosti iz rok kapetanke Mateje Zver dobila tudi priložnostno darilo, dres nogometne reprezentance. V znak hvaležnosti za podporo in dokaz medsebojnega spoštovanja med vrhunskimi slovenskimi športnicami.

ema klinec
Martin Metelko


»Vedno je lepo videti, če tudi ostali športniki opazijo tvoj trud. V čast mi je, da sem se udeležila prvega treninga ženske reprezentance pred kvalifikacijskima tekmama. Na Brdo sem prišla podpreti slovensko žensko nogometno reprezentanco, ker verjamem, da se nogometašice enako trudijo za svoje uspehe kot slovenske ženske smučarske skakalke. Medtem ko so slovenski ženski skoki na globalni ravni že dosegli velike uspehe, pa se članice ženske nogometne reprezentance za preboj še borijo,« je za konec povedala Ema Klinec, ki s sezono svetovnega pokala začne 5. novembra na tekmi v poljski Wisli.

Članki iz rubrike