stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 13.06.2022 10:17:21

Zverina! Glejte, kaj počne Haaland, ko v vratih ni Jana Oblaka, to je predstava, o kateri se govori! (video)

Martin Metelko
Druga tekma skupine B4 lige narodov se je končala po slovenskih željah. Vodilna Norveška je na domačem igrišču s 3:2 premagala Švedsko in se tako oddolžila navijačem za remi s Slovenijo. Švedi tako ostajajo pri eni zmagi, v Ljubljani so bili boljši le od Slovenije, s katero se bodo v nadaljevanju lige merili za obstanek.

Norveški zvezdnik Erling Haaland se je očitno oddahnil, ko na golu tekmecev ni bilo slovenskega vratarja Jana Oblaka, ki mu je na prejšnji tekmi z obrambami paral živce. Tokrat je namreč novi napadalec Manchester Cityja dosegel dva gola, enega sicer iz enajstmetrovke, poleg tega pa vpisal še asistenco pri zadetku Alexandra Soerlotha.

Švedi so sicer v zadnjih trenutkih tekmece nekoliko prestrašili, po veliki napaki vratarja Robina Olsna je v sodniškem dodatku Viktor Gyökeres znižal na 2:3, bili potem še nevarni, vendar do izenačenja niso prišli. Prvi gol za Švede je za znižanje na 1:2 dosegel Emil Forsberg.

Španci so prevzeli vodstvo v skupini A2. Z goloma Carlosa Solerja v prvem in Pabla Sarabie v drugem so doma premagali Češko in na lestvici prehiteli Portugalsko, ki je z 0:1 izgubila v Švici. Edini gol za ekipo, ki je osvojila prve točke, je že v prvi minuti dosegel Haris Seferović.


V skupini C2 je Grčija zabelila še četrto zmago in je še naprej stoodstotna, tokrat je z 2:0 premagala Kosovo. Gostitelji so odpor tekmecev zlomili v zadnjem delu, gola so dosegli v 71. in v sodnikovem dodatku.

Na drugi tekmi skupine sta se v Belfastu srečali ekipi z dna lestvice. Dolgo časa je kazalo na prvo zmago Cipra, ki je v 51. minuti z drugim golom Andronikosa Kakulisa povedel z 2:0, toda Jonny Evans je v četrti minuti sodnikovega dodatka izenačil, tako da sta ekipi na lestvici z dvema točkama še naprej izenačeni.

V skupini C4 sta že bili odigrani obe tekmi. Gruzija prvič po treh tekmah ni zmagala, z Bolgarijo se je na domačem igrišču razšla z neodločenim izidom 0:0. Drugouvrščena Severna Makedonija je bila uspešnejša, Gibraltar je premagala s 4:0, vse gole pa dosegla v prvem polčasu. Dva zadetka je dosegel Bojan Miovski.

V najmanj kakovostni skupini je Malta doma premagala San Marino z 1:0.

Značke: nogomet, liga narodov

Članki iz rubrike