pasco-kruh Svet24.si

Kruh s podgano? Hvala, a nisem več lačen

evropska unija, evropske volitve Svet24.si

Dolgoletni evropski komisar opozarja na nujne ...

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

fake news mediji lazne novice pf Reporter.si

V slovenskih medijih ostajamo samo še mazohisti, ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

nu
nu
6 12.06.2022 10:11:08

Oblak pred obračunom s Srbijo brutalno iskreno tudi o navijačih: Nismo v položaju, ko bi ljudje ...

Domen Jančič
Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah igrala še četrto tekmo v ligi B lige narodov. Potem ko je uvodoma doma izgubila proti Švedski ter z gostovanj v Srbiji in na Norveškem prinesla točko, jo zdaj spet čaka srbska vrsta. Ta je prvo medsebojno tekmo dobila s 4:1.

Adam Gnezda Čerin je pred dnevi povedal, da je točka z Norveške pomembna za samozavest. "Spet smo lahko videli, da če gremo na glavo, lahko pridemo do pozitivnega izida. Proti Srbiji moramo pokazati takšno borbenost in imeti nekaj sreče v napadu, potem se lahko stvari obrnejo v našo korist."

Začasni selektor Boštjan Cesar je dejal, da so v miru opravili zadnji trening ter delali tako na napadu kot obrambi. "Zagotovo pa bomo malo osvežili ekipo, je le četrta tekma v nizu. Zagotovo bomo usmerjeni bolj v napad kot v Beogradu, vemo, kje je Srbija dobra, kje si gradi največ priložnosti. Morali bomo biti čvrsti," je povedal Cesar in pojasnil, da se s selektorjem Matjažem Kekom, ki se po okužbi z novim koronavirusom počuti bolje, ampak še ni jasno, ali bo na tekmi, slišita vsak dan in delata na daljavo.

Nismo v položaju, ko bi ljudje radi gledali naš nogomet
Kapetan Jan Oblak je menil, da ne pričakuje veliko sprememb primerjavi s prvo medsebojno tekmo, a poudaril, da morajo sami biti precej boljši kot takrat. "Srbija bo igrala napadalno, saj tako vedno igra, pričakujemo podobno tekmo, le da moramo mi biti precej boljši. Srbija je verjetno reprezentanca za ligo A, ima tako kakovosten kader," je povedal Oblak in se dotaknil samega obiska nedeljske tekme.


"Verjetno bo več ljudi kot proti Švedski, ne vem pa, ali zaradi nas ali zaradi Srbije. Toda ko se igra proti dobrim ekipam in igralcem, pride več ljudi. Mi pač nismo v položaju, ko bi ljudje radi gledali naš nogomet, zato moramo biti boljši, da se ljudje vrnejo na stadione."

Pri Sloveniji, ki je v skupini B4 pri eni točki, Srbi jih imajo šest, Norveška sedem, Švedska pa tri, bosta manjkala kaznovana Miha Blažič in Petar Stojanović.

Tekmo s Srbijo, ki je prejšnjo nedeljo na sedmem medsebojnem obračunu sploh prvič premagala Slovenijo, bodo sodili Italijani na čelu z Mauriziem Marianijem.

Septembra Slovenijo čakata še obračuna z Norveško doma in s Švedsko v gosteh.

Članki iz rubrike