podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu
nu
1 05.06.2022 22:40:26

Po izenačenem prvem polčasu, so v drugem padli še trije goli. Slovenija se iz Srbije vrača s prvim ...

Martin Metelko
V drugem krogu v skupini B4 lige narodov je Slovenija gostovala v Beogradu.

Srečanje se je končalo z zmago domače ekipe, ki je slavila s 4:1. Prvih 45 minut se je končalo z izidom 1:1, potem ko je Petar Stojanović v 30. minuti s pravo mojstrovino izničil prednost domačega moštva.

Med odmorom je srbski selektor Dragan Stojković v igro poslal Jovića, Tadića in Radonjića, ki so močno poživili igro v napadu. To se je na koncu poznalo tudi na rezultatu, najprej je v 56. minuti zadel Sergej Milinković-Savić, zmago pa sta potrdila Luka Jović v 88. mnuti in Nemanja Radonjić v drugi minuti sodnikovega dodatka.

Slovenci so tako izgubili drugič zapored, to je pa je bil hkrati tudi prvi poraz proti Srbiji na sploh.

Kek je tekmo začel z nekoliko spremenjeno postavo, v kateri so v primerjavi s Švedsko na novo začeli Žan Karničnik na levem boku, Jon Gorenc Stanković v osrčju zvezne vrste, Sandi Lovrić pred njim in Benjamin Šeško v napadu.

Srbi so tekmo odprli z lepo priložnostjo v drugi minuti, ko je čez gol streljal Djordje Jovanović. Tudi sicer so domačini odločneje začeli in imeli v sedmi minuti novo izjemno priložnost, ki se jim je ponudila po tem, ko je zdrsnilo Jaki Bijolu in sta dva domača nogometaša stekla proti vratom Jana Oblaka, a na koncu sta Jovanović in Aleksandar Mitrović preslabo izvedla akcijo proti enemu slovenskemu branilcu, tako da ni prišlo do zaključnega strela.

So pa domačini povedli v 24. minuti, ko je Jan Oblak po strelu Sergeja Milinković-Savića žogo odbil levo od sebe, na žogo pa je prišel Aleksandar Mitrović in z glavo zatresel mrežo Slovenije za 1:0.

Toda Kekovi izbranci so hitro odgovorili, po protinapadu je po desni strani pobegnil Petar Stojanović in na koncu s prefinjenim strelom, ko je žogo poslal čez Predraga Rajkovića, izid poravnal. Naslednji pri Sloveniji je v 37. minuti poskusil Miha Zajc, a domači vratar ni imel nobenih težav.

V drugem polčasu so najprej zagrozili Srbi, ko je do strela z glavo iz bližine prišel Aleksandar Mitrović, Oblak pa je izvrstno reagiral in žogo zadržal pred golovo črto. V 56. minuti pa so domači znova povedli, po kotu z leve strani je iz bližine na prvi vratnici z glavo zadel Sergej Milinković-Savić.

Slovenija je tako spet lovila priključek, a Kekovim izbrancem ni uspelo izpeljati nevarnejših akcij. Domača vrsta je brez posebnih težav nadzorovala potek tekme, za nameček pa je v 85. minuti še tretjič zadela, ko je po podaji z desne strani iz bližine z glavo zadel Luka Jović.

Zadnji žebelj v slovensko krsto je v sodniškem dodatku zabil Nemanja Radonjić, ko je iz bližine z leve strani Oblaka premagal z diagonalnim strelom.

Slovenci ostajajo brez točke in sozadnji na lestivici, Srbi so zdaj pri treh točkah, Norvežani, naslednji tekmec Slovencev, so po zmagi na Švedskem pri šestih, Švedi imajo tri točke.

Srbija - Slovenija 4:1 (1:1)
Stadion Rajko Mitić, gledalcev 15.000, sodniki: Manzano, Barbero, Nevado (vsi Španija).
Strelci: 1:0 A. Mitrović (24.), 1:1 Stojanović (30.), 2:1 Milinković-Savić (56.), 3:1 Jović (85.), 4:1 Radonjić (90.).
Srbija: Rajković, S. Mitrović, Mašović, Milenković, Ristić (od 46. Radonjić), Ilić (od 46. Tadić), Maksimović, Živković, S. Milinković-Savić (od 72. Lukić), A. Mitrović (od 81. Račić), Jovanović (od 46. Jović).
Slovenija: Oblak, Mevlja (od 80. Sikošek), Bijol, Blažič, Karničnik, Kurtić, Gorenc Stanković (od 63. Gnezda Čerin), Zajc (od 84. Zahović), Stojanović, Lovrić (od 80. Celar), Šeško (od 63. Šporar).
Rumena kartona: A. Mitrović; Zajc.
Rdeči karton: /.

Članki iz rubrike