Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.06.2022 09:24:28
Deli članek:

Kaos v reprezentanci! Nogometaši pred tekmo niso želeli trenirati! Razlog vas bo šokiral!

Nogometaši v sporu z nogometno zvezo zaradi (ne)izplačila premij.

Kanadska nogometna reprezentanca se pripravlja na svoj prvi nastop na svetovnih prvenstvih po letu 1986. Kanadčane v noči na ponedeljek čaka prijateljski obračun s Panamo, pred Katarjem pa bodo v prihodnjih dneh odigrali še dve tekmi v okviru ameriške lige narodov. Na svetovnem prvenstvu bodo v skupini igrali z Marokom, Belgijo in Hrvaško.

Kljub zgodovinskemu uspehu in prekinitvi dolgega obdobja brez uvrstitve na mundial je vzdušje v reprezentanci daleč od idelanega. Kanadski nogometaši so zavrnili treniranje pred srečanjem s Panamo, razlog za upor pa so premije, ki bi jih morali prejeti za igranje v reprezentančnem dresu.

Nogometaši se s kanadsko nogometno zvezo še niso uspeli dogovoriti o višini izplačanih premij na prihodnjih tekmah, jedro spora pa naj bi bila tudi nagrada, ki so si jo Kanadčani priigrali za uvrsitev v Katar. Nogometna zveza je nogometašem ponudila 10 odstotkov celotne nagrade, ki znaša 10 milijonov evrov. Po mnenju reprezentantov je delež prenizek, zahtevali naj bi, da se med 33 igralcev razdeli 40 odstotkov celotne nagrade.

Nogometaši so nezadovoljni tudi zaradi nizkega števila vstopnic za družinske člane; kanadska nogometna zveza je za tekme svetovnega prvenstva vsakemu nogometašu dodelila le dve vstopnici.

Zaradi upora naj bi bilo jutrišnje srečanje s Panamo celo pod vprašajem.