sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

sta
sta
0 01.06.2022 23:06:37

Ukrajinci izzivalci Walesa za zadnje mesto na SP

Profimedia
V finalu dodatnih kvalifikacij za zadnjo vozovnico za letošnje svetovno prvenstvo v nogometu bosta igrala Wales in Ukrajina. Ukrajinci so danes v Glasgowu v polfinalu premagali Škotsko s 3:1 (1:0) in si priigrali finale v Cardiffu v nedeljo, 5. junija.

V polfinalu dodatnih kvalifikacij sta se Škotska in Ukrajina merili šele danes. Polfinalno tekmo bi sicer morali igrati že marca, a so jo zaradi ruskega vojaškega napada na Ukrajino prestavili.

Ukrajinska ekipa se je na to tekmo med drugim pripravljala tudi v Sloveniji, v bazi slovenske izbrane vrste na Brdu pri Kranju.

Škoti so imeli na začetku tekme rahlo premoč, toda bolj nevarni so bili gostje. V 33. minuti so tudi povedli, potem ko je Andrij Jarmolenko sprejel dolgo podajo, se izognil prepovedanemu položaju in žogo dvignil prek domačega vratarja Craiga Gordona v gol.

Za nov hladen tuš za Škote je poskrbel Roman Jaremčuk takoj v nadaljevanju tekme, ko je v 49. minuti povišal na 2:0 in Ukrajinci so že začeli igrati bolj obrambno. Škoti so v zaključku tekme silovito pritisnili in sad takšne igre je bil gol za znižanje, ko je Callum McGregor v 79. minuti po napaki vratarja Georgija Buščana streljal od daleč, ukrajinski branilci pa na golovi črti žoge niso pravočasno izbili v polje.

A Škotom ni uspelo doseči še enega gola, že globoko v sodnikovem dodatku pa je razredčeno domačo obrambo po protinapadu kaznoval še Artem Dovbik za končnih 3:1.

V finalu bo ukrajinski tekmec Wales; ta je danes igral v ligi narodov s Poljsko v "generalki" za nedeljski finale in bil manj uspešen, saj je Poljska zmagala z 2:1.

Zmagovalec nedeljskega finala bo kot zadnja ekipa potoval na SP v Katar; žreb mu je že namenil skupino B z Anglijo, Iranom in ZDA.

ukrajina 2
Profimedia

Značke: nogomet, sp, ukrajina

Članki iz rubrike