cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

nu
nu
0 27.03.2022 01:34:29

Legendarnemu Francozu GOLJUFIJE nikoli ne bodo odpustili, zato so mu PRIPRAVILI PEKEL (video)

Thierry Henry je 'persona non grata' na Irskem.

Se še spomnite dodatnih kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu 2010 ter dvoboja med Francijo in Irsko? Se še spomnite grde goljufije legendarnega Francoza, ki mu je uspela in s katero si je nakopal doživljenjski bes Ircev. Zamera je huda.

Kaj se je zgodilo? Francija je na stadionu Saint-Denis branila prednost zadetka iz prve tekme v Dublinu, a je Irska z odlično predstavo presenetila domačine. Robbie Keane je uspel skupni rezultat izenačiti in tekma je šla v podaljšek. Takrat, v 103. minuti, pa se je Henry odločil za goljufijo, ki je dvignila ogromno prahu in (vsaj na Irskem) še danes odmeva. V eni od akcij je pred vrati gostov precej očitno žogo umiril kar z roko, jo potem podal do Williama Gallasa, ki jo je pospravil v mrežo.

Sodniki (glavni je bil Šved Martin Hansson) niso videli ničesar in goljufija je v popolnosti uspela. Irci so neuspešno protestirali, gol je bil namreč vseeno priznan, Francija pa je odpotovala na prvenstvo v Južno Afriko.



Irska tega nikoli ne bo pozabila. Henry kljub veliki karieri v tej državi uživa status goljufa, o njem imajo Irci najslabše mnenje. Ker pa je Francoz pomočnik selektorja Belgije Roberta Martineza, po Fifini lestvici prva reprezentanca sveta pa je prav v Dublinu igrala prijateljsko tekmo, je bilo snidenje prav zanimivo. Irski navijači so v trenutku, ko je režiser dogajanja na stadionu Henryja pretkano objavil na velikem ekranu, začeli huronsko žvižgati in mu pričarali 'dobrodošlico', ki jo bržčas nikoli ne bo pozabil.

Irski navijači so na stadionu Aviva v Dublinu nekdanjemu nogometašu Monaca, Juventusa, Arsenala, Barcelone in New Yorka z glasnimi žvižgi in žaljivkami jasno povedali, da bo v njihovi državi za vedno ostal 'persona non grata' (oseba, ki ni dobrodošla).

Irska in Belgija sta se sicer razšli brez zmagovalca (2:2).

Članki iz rubrike