Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.03.2022 12:12:19
Deli članek:

Vroči slovenski napadalec o zdravstvenih težavah, OLIMPIJI in Prosinečkemu: Potrebovala je ...

alesfevzer.com

Andraž Šporar je z reprezentanco v Katarju.

Prva reprezentančna akcija v letu 2022 je nekoliko posebna. Slovensko izbrano vrsto v njej čakata dve tekmi, pri čemer sta obe prijateljskega značaja in ne prinašata tiste prave tekmovalne vrednosti, poleg tega pa so se selektor Matjaž Kek in igralci zbrali daleč od domovine. V Katarju, ki bo konec leta gostil svetovno prvenstvo, na katerega pa se Slovenija na žalost ni uvrstila.

Gre vsaj za lepo priložnost, da se morda preizkusi kaj novega, predvsem pa je pomembno, da se po dolgem času igralci spet malo družijo in da se v slačilnici obnovi kemija, ki je v moštvenih športih tako zelo pomemben dejavnik na poti do želenih rezultatov. In nenazadnje tudi do uresničitve zastavljenih ciljev.

Kot smo omenili, je tokratna akcija nekoliko drugačna od običajnih, saj se je trenutno najboljši nogometni skupek nog, ki jih premore državica na tej strani Alp, zbral v Katarju, zato ni nenavadno, da na selektorjevem seznamu najdemo tudi Andraža Šporarja. Osemindvajsetletni napadalec brani barve Middlesbrougha, pri katerem se je odlično znašel in postal ljubljenec navijačev.

Angleški drugoligaš je v zadnjem času nase opozoril s skalpoma Manchester Uniteda in Tottenhama, ki ju je snel v pokalu, njegovo popotovanje v polfinale tega tekmovanja pa je naposled ustavil Chelsea. In prav proti Londončanom Šporarja ni bilo v ekipi, prav tako je izpustil zadnji preizkušnji v prvenstvu, v katerem se Boro bori za uvrstitev v končnico, ki prinaša možnost napredovanja v elito.

Z Otoka so prišle informacije, da je zbolel, zato je na mestu vprašanje, v kakšnem stanju je prišel na reprezentančni zbor. "Za zdaj gre odlično tako meni kot klubu. Odigral sem res veliko zahtevnih tekem in tudi v pokalu smo naredili lep niz. Zadnjih osem dni pa sem bil izven pogona, ker sem imel zelo visoko temperaturo, tako da sem malo izgubil ritem, toda glede na to, koliko tekem sem odigral prej, sem prepričan, da bom hitro spet ujel pravi ritem. Uvodna treninga v Katarju sem oddelal normalno," je s severovzhodnega dela Arabskega polotoka sporočil z osmimi goli najboljši strelec Middlesbrougha (toliko jih je zabil tudi Crooks).

Že zgolj ta podatek potrjuje navedbe, da se na Otoku odlično počuti in da se je hitro vklopil v novo okolje. "Prilagajanju je veliko pripomoglo tudi to, da govorim angleško, tako da ni bilo težav z jezikom. Precej hitro sem se počutil izredno domače, kar je zelo koristno. Je pa liga zelo težka in zahtevna, veliko je tekem, pravzaprav niti nimaš veliko časa za prilagajanje. Tekme si sledijo na tri dni, tako da moraš takoj pokazati dobre igre in ob tem imeti dobre rezultate."

Šporar še zmeraj zelo podrobno spremlja tudi slovenski nogomet, kakopak z največjim zanimanjem njegovo Olimpijo. Vendarle gre za klub, ki ga je izstrelil med slovenske zvezde, o novem trenerju zmajev pa ima svoje mnenje. "Mislim, da je Olimpija na klopi potrebovala veliko ime," je z izborom zadovoljen tudi Šporar, in zaključil: "Zdi se mi, da Olimpija ima kvaliteto in upam, da mu bo uspelo nanizati boljše rezultate, kot jih je imel njegov predhodnik."