pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
10 22.12.2021 18:22:12

Kljub kritikam zelena luč za afriški pokal narodov

Reuters
Predsednik Afriške nogometne zveze (CAF) Patrice Motsepe je potrdil, da bo afriški pokal narodov vendarle na sporedu v terminu med 9. januarjem do 6. februarjem v Kamerunu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Največje lige na svetu so zaradi varnosti in pomanjkljivih zdravstvenih ukrepov ter vse večjih težav z različico omikron novega koronavirusa izrazile skrb za svoje igralce, ki bodo prihodnji mesec nastopili v Kamerunu.

Obenem so imeli organizatorji velike težave z gradbenimi deli, posodobitvami infrastrukture ter samo organizacijo tekmovanja 24 najboljših afriških reprezentanc. Na sestanku kamerunskega predsednika Paula Biye in Motsepeja je slednji le prižgal zeleno luč za turnir, ki so ga zaradi pandemije prestavili že dvakrat.



Motsepe je po sestanku zbranim predstavnikom medijev dejal, da bodo v veljavi strogi ukrepi za zajezitev okužb, vsakodnevna testiranja, navijači pa bodo morali za obisk tekem izpolnjevati pogoje PCT, predsednika afriške krovne zveze citira španski As.

Kamerun bi moral sicer gostiti že prvenstvo leta 2019, a ga je CAF zaradi nepripravljenosti organizatorjev prestavil v Egipt. Tam je slavila Alžirija, ki je v finalu ugnala Senegal.

Značke: nogomet, afrika

Članki iz rubrike