Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 08.12.2021 15:59:19

KONEC UGIBANJ! Znano je, kdo bo vodil HRVATE po SVETOVNEM PRVENSTVU

Reuters
Hrvaška zveza podaljšala sodelovanje z aktualnim selektorjem.

Hrvaški selektor Zlatko Dalić je podaljšal pogodbo s Hrvaško nogometno zvezo (HNS) do evropskega prvenstva leta 2024 v Nemčiji, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Dalić je reprezentanco prevzel oktobra leta 2017 in z njo slavil največji uspeh v njeni zgodovini. S svojimi varovanci je namreč leta 2018 na svetovnem prvenstvu v Rusiji postal podprvak, v finalu je bila boljša Francija.

Na letošnjem evropskem prvenstvu je pod vodstvom 55-letnega stratega Hrvaška izpadla v osmini finala proti Španiji, v kvalifikacijah za SP prihodnje leto v Katarju pa si je v skupini H, v kateri je igrala tudi Slovenija in zasedla četrto mesto, s prvim mestom zagotovila neposredno uvrstitev na mundial. Ta bo prihodnje leto v Katarju med 21. novembrom in 18. decembrom.

Dalić je prvi hrvaški selektor, ki je izbrani vrsti pomagal do uvrstitve na tri zaporedna velika tekmovanja. Obenem je v dveh izdajah lige narodov Hrvaška pod njegovim vodstvom ohranila status med elitno prvo skupino. "Ni večje časti od vodenja domače reprezentance. Četudi s tem pride ogromno pritiska in odgovornosti, je voditi izbrano vrsto največji privilegij za trenerja. Nikoli nisem razmišljal o tem, da ne bi nadaljeval zgodbe s HNS. Zadnjih nekaj mesecev me je dodatno prepričalo, da smo na pravi poti, v sebi pa čutim ogromno energije in ambicij, da s Hrvaško nadaljujemo lov na vidne rezultate in razveselimo naše navijače," je v izjavi za javnost HNS dejal Dalić.

Značke: nogomet, hrvaška

Članki iz rubrike