zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 22.09.2021 07:55:52

Kakšna DRAMA slovenskih deklet! Bile so na robu velike SENZACIJE, v 94. minuti tekme pa ... (video)

Martin Metelko
Slovenska ženska nogometna reprezentanca je po zmagi v Estoniji s 4:0 danes v Murski Soboti v 2. krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki ga bosta leta 2023 gostili Avstralija in Nova Zelandija, izgubila proti Franciji z 2:3 (1:1). Naslednja preizkušnja izbranke Boruta Jarca čaka 22. oktobra v Lendavi proti Walesu.

Slovenke so pred približno 500 gledalci v Fazaneriji proti favoriziranim tekmicam, med drugim četrtim na svetovnem prvenstvu 2011, povedle v 20. minuti, ko je Lara Prašnikar v osrčju kazenskega prostora unovčila lepo podajo Pamele Begić. Ta je pred tem lepo sprejela žogo po podaji z leve strani in jo nato oddala do strelke Prašnikarjeve.

Osem minut pozneje so gostje izenačile prek Marie-Antoinette Katoto, ki je zadela z glavo po prostem strelu z desne strani. Ista igralka je prav tako z glavo zadela tudi v 60. minuti za vodstvo z 2:1.

Slovenke so sicer imele tudi nekaj svojih (pol)priložnosti, med drugim je v 76. minuti Manja Rogan le za malce zgrešila cilj z desne strani, Mateja Zver pa ni dobila boja ena na ena v 85. minuti s francosko vratarko.

V 88. minuti pa je Zverova le zadela, uspešno je izvedla najstrožjo kazen, ki jo je priigrala Ana Milović, in izid proti peti reprezentanci z lestvice Mednarodne nogometne zveze poravnala na 2:2.

V sodniškem dodatku pa so Francozinje prav tako prišle do enajstmetrovke, ko je Roganova naredila prekršek, Amel Majri pa je poskrbela za zmago gostij. Posnetke zadetkov si lahko ogledate TUKAJ. 

Tekmo so Slovenke začele v postavi Zala Meršnik, Kristina Erman, Sara Agrež, Lana Golob, Kaja Eržen, Kaja Korošec, Dominika Čonč, Mateja Zver, Pamela Begić, Špela Kolbl in Lara Prašnikar, v nadaljevanju pa so priložnost za igro dobile še Ana Milović, Manja Rogan, Adrijana Mori in Sara Makovec.

V skupini I so ob Sloveniji, Franciji in Estoniji še Wales, Grčija in Kazahstan.

V evropskih kvalifikacijah sicer igra 51 reprezentanc v devetih skupinah. Evropa bo dala 11 neposrednih potnic na SP, ki bo v devetih mestih in na desetih stadionih v Avstraliji in Novi Zelandiji.


Devet zmagovalk skupin se bo neposredno uvrstilo na svetovno prvenstvo, devet najboljših drugouvrščenih ekip pa gre v dodatne kvalifikacije, ki bodo dale še dve potnici za mundial. Tretja ekipa iz "play-offa" pa si bo zagotovila udeležbo na dodatnih medcelinskih kvalifikacijah za mesto na SP 2023.

Prvič v zgodovini SP bo na zaključnem turnirju najboljših ženskih reprezentanc sodelovalo 32 reprezentanc, prej jih je bilo 24. Naslov prvakinj bodo branile nogometašice Združenih držav Amerike, ki so se z naslovom svetovnih prvakinj okitile v letih 2014 in 2018.

* Izidi:
Estonija - Wales 0:1 (0:1)
Grčija - Kazahstan 3:2 (2:1)
Slovenija - Francija 2:3 (1:1)

- lestvica:
1. Francija 2 2 0 0 13:2 6
2. Wales 2 2 0 0 7:0 6
3. Slovenija 2 1 0 1 6:3 3
4. Grčija 2 1 0 1 3:12 3
5. Estonija 2 0 0 2 0:5 0
6. Kazahstan 2 0 0 2 2:9 0

Članki iz rubrike