Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Andrej Miljković
Andrej Miljković
11 17.09.2021 10:55:58

Predsednik z ODZIVOM, ki je zatresel SLOVENIJO! Ali je Kek na izhodnih vratih? On ni problem, on je ...

Martin Metelko
Odziv Radenka Mijatovića na intervju Matjaža Keka v Ekipi SN.

Slovenski selektor je bil do predsednika NZS v omenjenem intervjuju zelo neposreden, ko je dejal, da se lahko zelo hitro dogovorita, če je v nastalem kriznem položaju problem Kek. Brez posebnega pritiska javnosti in medijev je selektor sam – povedano nekoliko dramatično – ponudil svojo glavo, na kar pa se je Radenko Mijatović odzval v zelo podobnem slogu brez kakršnihkoli zametkov ovinkarjenja. "Tudi jaz sem lahko zelo neposreden – selektor Matjaž Kek ni problem, selektor je del rešitve. Preprosto ni vidika, po katerem bi on lahko bil problem. Že ko sva se prvič pogovarjala, sva se pogovarjala o delu na dolgi rok in se zavedala, da bi se utegnile na krajši rok še pojavljati težave, ki jih bo treba mirno in preudarno reševati skupaj. Z njegovim delom smo zadovoljni – z načinom, s pristopom, s korektnostjo, z angažiranostjo. Rezultati pa bodo, to sem prepričan, prišli, ko se bo pod njegovim vodstvom izoblikovala ekipa na način, kot je govoril v intervjuju za vaš časnik."

In še več, predsednik NZS se je v enakem slogu odzval tudi na Kekovo pripravljenost – celo željo –, da bi ne glede na razplet tega kvalifikacijskega cikla svoje delo nadaljeval tudi v naslednjem. Keku bi se pogodba onkraj letošnje jeseni podaljšala le v primeru nastopa v marčevskih dodatnih kvalifikacijah in naprej na svetovnem prvenstvu v Katarju, a je Mijatović jasen, da bolj ne bi mogel biti. "Selektor ima podpisano pogodbo do konca cikla 2022, vendar pa smo načelno že dogovorjeni za še en cikel, torej za ligo narodov, kvalifikacije in evropsko prvenstvo v Nemčiji leta 2024. Kek govori o pripravljenosti delati po začrtani poti skozi ta naslednji cikel in vsekakor sta ta pripravljenost in želja v enaki meri prisotna tudi na naši strani."


Naš cilj mora biti to, kar je dejal selektor
Mijatović je šel v zagotavljanju tega še dlje. "Vsi smo bili prepričani, da je Matjaž najboljša izbira za ta položaj in to naše prepričanje se ni popolnoma nič spremenilo. Verjamem pa, da ima tudi podobno podporo javnosti, kot jo je imel ob imenovanju. Je bil in je edini in pravi kandidat, delo s svojo ekipo opravlja zelo dobro. To, da na določenih tekmah igralci resnično ne dajo vsega od sebe, pa je čisto drugi par čevljev in je problem, ki ga moramo reševati – bodisi s selekcijo bodisi z drugačnim načinom. Reševati skupaj s Kekom in samo z njim. Če hočemo neko pravo konstantno in neko pravo zgodbo, ni smiselno in ni prav, da se pogovarjamo v katerikoli drugi smeri," je sozvočje dveh najbolj odgovornih za prihodnost izbrane vrste očitno popolno, pri čemer je predsednik NZS slišal selektorjev poziv k sodelovanju na področju izoblikovanja sistema in pristopa, v katerem bi nogometaši imeli željo in možnost dajati vse od sebe v reprezentančnem dresu. Tudi brez spon veljakov v svojih klubih in menedžerjev.

"Kjer me selektor potrebuje in kjer vidi, da lahko pomagam, sem mu pripravljen priskočiti na pomoč na vse načine. O tem sva se že pogovarjala in zraven bom, kjer bo mislil, da moram biti zraven. Dejstvo je, da so vsi ti nogometaši, ki pridejo igrat za slovensko reprezentanco, razpeti med različnimi deležniki, ki v določeni meri vplivajo nanje. Naš cilj mora biti to, kar je dejal Kek: da bodo igralci tistih 90 minut, ko igrajo v dresu z državnim grbom, temu maksimalno predani in v popolnosti odmislili vse druge zadeve,"
poudarja Mijatović in izpostavlja še nekaj: "Veseli me, da je selektor izpostavil dejstvo, da Nogometna zveza Slovenije reprezentantom zagotavlja najboljše mogoče pogoje. To sem prepričan tudi sam, igralci zato morajo razmišljati zgolj o tem, da bi reprezentanci dali kar največ. S selektorjem se bova dogovorila, kako to doseči s skupnimi močmi."

Značke: kek, mijatović

Članki iz rubrike