sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

nu
nu
3 04.09.2021 19:21:04

Ufff ... Dobro, da je bilo NEKAJ SREČE! Igra pod pričakovanji, a Slovenija se je TAKOLE IZVLEKLA!

Martin Metelko
Presenetljivo tesna tekma in zmaga nad Slovenija nad Malto.

SLOVENIJA - MALTA 1:0 (1:0)
* Stadion Stožice, gledalcev 4571, sodniki: Treimanis, Gudermanis in Spasjonikovs (vsi Latvija).
* Strelec: 1:0 Lovrić (45./11 m).
* Slovenija: Oblak, Balkovec, Mevlja, Bijol, Stojanović, Kurtić, Gnezda Čerin, Bohar (od 60. Črnigoj), Lovrić (od 70. Gorenc Stanković), Mlakar (od 60. Zajc), Šeško (od 70. Šporar).
* Malta: Bonello, Z. Muscat, Pepe, Shaw, Corbolan (od 46. Camenzuli), Teuma, Caruana (od 79. Pisani), Attard, Dimech (od 58. P. Mbong), J. Mbong (od 73. Gambin), Satariano (od 58. Montebello).
* Rumeni kartoni: Kurtić; Pepe, Satariano, Montebello, Muscat.


* Rdeči karton: /.

Kar precej spremenjena slovenska zasedba z nekaj presenetljivo postavljenimi in razporejenimi igralci se je Malte sprva lotila odločno, nato pa nekako poniknila v skromnem ritmu tekme, v kateri je Slovenija tvegala preveč za okus vsakega nogometnega navdušenca na sončni strani Alp. Jan Oblak si je za nameček privoščil napako, s katero bi v 33. minuti skorajda Maltežanom podaril vodstvo, a je vse skupaj še uspel rešiti. Odrešitev je prišla tik pred koncem prvega polčasa - in moramo priznati, da je bila precejšnja sreča, da je sodnik po prerivanju v kazenskem prostoru dosodil enajstmetrovko. 

Iz nje je bil uspešen Sandi Lovrić, v nadaljevanju tekme pa Slovenija ni uspela zagospodariti na igrišču in priti do zanesljivejše prednosti. Malta je celo imela svoje nevarne trenutke, zadela iz nedovoljenega položaja, po malem ves čas grozila. Še bolj zaskrbljujoče pa je bilo to, da ni bilo pravih slovenskih priložnosti iz igre. Naslednja je ponovno prišla v zaključku, ponovno iz enajstmetrovke, a v 88. minuti je streljal Andraž Šporar. Slabo, tako da je malteški vratar strel ubranil. Za še nekaj nestrpnih minut. Preveč nestrpnih. A vendarle dovolj za minimalno zmago. 

Tri točke vzamemo, bile so nujne. Skorajda vse ostalo pa bo treba pozabiti oziroma hitro in močno popraviti. Že v torek Slovenija gostuje v Splitu, kjer se bo pomerila s Hrvaško. 

Članki iz rubrike