1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 02.07.2021 12:23:51

Velike skrbi pred dvobojem VELIKANOV: Italija in Belgija danes za polfinalno vstopnico, vprašljiva dva zvezdnika!

Reuters
Švicarska nogometna reprezentanca bo danes napadala nov veliki skalp, ko se bo v četrtfinalu evropskega nogometnega prvenstva v Sankt Peterburgu srečala s Španijo. V drugem petkovem četrtfinalu v Münchnu se bosta srečali Italija in Belgija. Slednja še čaka na zadnje novice o razpoložljivosti Edena Hazarda in Kevina De Bruyneja.

Švica se je z zmago proti svetovnim prvakom Francozom po izvajanju 11-metrovk prvič po letu 1954 uvrstila v četrtfinale velikega turnirja. Zdaj so Švicarjem dovoljene sanje: "Moramo biti lačni, da napredujemo v naslednji krog," je pred tekmo s Španci izpostavil selektor Vladimir Petković.

Španci doslej na prvenstvu počasi stopnjujejo formo, zmaga s 5:3 proti Hrvaški v podaljšku tekme osmine finala pa jim je vlila dodatno motivacijo. Selektor Luis Enrique se zaveda nevarnosti, ki jo predstavljajo Švicarji, saj sta se reprezentanci srečali dvakrat v lanski ligi narodov. "Imamo srečo, lahko pa rečete obratno, smolo, da se zelo dobro poznamo ... Gre za enega najboljših kolektivov na tem prvenstvu," je ocenil.


Na drugi četrtfinalni tekmi večera se bosta v Münchnu srečali že 31 tekem nepremagana Italija in vodilno moštvo na Fifini svetovni lestvici Belgija. Gre za edini moštvi, ki sta zmagali na vseh 10 tekmah kvalifikacij za ta turnir, ob Nizozemski pa sta na tokratnem Euru zabeležili zmage tudi na vseh tekmah skupinskega dela.

Belgija je v osmini finala premagala evropske prvake iz leta 2016 Portugalce, zdaj pa se bo srečala s še eno evropsko nogometno velesilo - zmagala pa bo lahko samo ena reprezentanca. "Na tekmi se bosta srečali dve statistično najboljši moštvi tega prvenstva," je dejal belgijski selektor Roberto Martinez. "Škoda je, da se moramo srečati že v tem delu prvenstva."

Martinez ob tem trepeta glede razpoložljivosti kreativnega dvojca Edena Hazarda in De Bruyneja, ki sta se poškodovala na tekmi s Portugalsko. "Vsi vemo, da gre pri njiju za borbo s časom, zato bomo počakali do samega konca, da sprejmemo končno odločitev o njuni razpoložljivosti," je dejal novinarjem.

Značke: nogomet, euro 2020

Članki iz rubrike