stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 18.06.2021 17:06:52

Švedski nogometaši po remiju s Španci premagali Slovake

Profimedia
Švedska nogometna reprezentanca je na današnji tekmi drugega kroga skupine E v Sankt Peterburgu premagala Slovaško z 1:0 (0:0). Edini gol na tekmi je po uspešno izvedeni 11-metrovki dosegel Emil Forsberg v 77. minuti. Druga tekma v tej skupini med Španijo in Poljsko bo v soboto, 19. junija, v Sevilli.

* Stadion Krestovskij, gledalcev 20.000, sodniki: Siebert, Seidel, Foltyn (vsi Nemčija).
* Strelec: 1:0 Forsberg (77./11 m).
* Švedska: Olsen, Augustinsson (od 88. Bengtsson), Lindelof, Danielson, Lustig, Forsberg (od 90. Kraft), Ekdal (od 88. Svensson), Olsson (od 64. Claesson), Larsson, Isak, Berg (od 64. Quaison).
* Slovaška: Dubravka, Hubočan (od 84. Hancko), Škriniar, Šatka, Pekarik (od 65. Haraslin), Hrosovsky (od 84. Duriš), Kucka, Mak (od 77. Weiss), Hamšik (od 77. Beneš), Koscelnik, Duda.
* Rumeni kartoni: Olsson; Dubravka, Duda, Weiss.
* Rdeči karton: /.

Švedski nogometaši so po hudem boju premagali Slovake in naredili odločen korak proti osmini finala. Po neodločenem izidu na prvi tekmi v Sevilli proti Špancem so na današnji tekmi v drugem največjem ruskem mestu osvojili vse tri točke in prevzeli prvo mesto v skupini E. Po nepolnem drugem krogu ima Švedska štiri, Slovaška tri, Španija eno, Poljska pa je brez točk.

V prvem polčasu so Švedi in Slovaki prikazali šahovsko predstavo. Ne eni ne drugi niso preveč tvegali, še najbolj nevarni so bili po prekinitvah, po medlih strelih pa oba vratarja - Robin Olsen na švedski ter Martin Dubravka na slovaški strani - nista imela posebej zahtevnega dela.

Druga polovice tekme je bila po uvodni "uspavanki" bolj razburljiva. Prvo priložnost so si priigrali Slovaki v 50. minuti, strel Ondreja Dude z roba kazenskega prostora pa je končal prek švedskih vrat.

Devet minut kasneje so prvič na dvoboju resno zagrozili tudi Skandinavci. Po predložku Sebastiana Larssona z desne strani je bil v kazenskem prostoru najvišji Ludwig Augustinsson, vendar je njegov strel z glavo Dubravka ubranil, po kotu pa je Marcus Danielson z glavo streljal prek vrat.

V 67. minuti je znova završalo pred slovaškimi vrati, strel Alexandra Isaka z glavo pa je bil malenkostno previsok. Štiri minute kasneje je 21-letni napadalec španskega Reala Sociedada s 14 metrov sprožil močan strel, a je bil Dubravka dobro postavljen in je odpravil nevarnost.

V 75. minuti so Skandinavci izpeljali "akcijo tekme". Po globinski podaji Isaka do Robina Quaisona je slednjega na nedovoljen način zaustavil Dubravka, tako da je nemški sodnik Daniel Siebert pokazal na 11-metrovko, ki jo je zanesljivo izvedel soigralec nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla pri Leipzigu - Emil Forsberg.

Slovaki so v končnici tekme jalovo napadali, izrazitih priložnosti pa si niso priigrali. Švedi bi v 82. minuti lahko povišali na 2:0, strel Viktorja Claessona pa so v zadnjem trenutku blokirali slovaški obrambni igralci.

Danes bosta na sporedu še dve tekmi drugega kroga v skupini D. V Glasgowu se bo ob 18. uri pričela tekma med Hrvaško in Češko, v Londonu pa ob 21. uri med Anglijo in Škotsko.

Značke: nogomet, ep

Članki iz rubrike