Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 15.06.2021 20:00:11

Portugalci z goloma Ronalda PRED POLNIMI TRIBUNAMI premagali Madžarsko (foto)

Profimedia
Portugalska nogometna reprezentanca je v Budimpešti v 1. krogu evropskega prvenstva premagala Madžarsko s 3:0 (0:0). Za Portugalsko sta zadela Raphael Guerreiro in Cristiano Ronaldo, slednji je bil natančen dvakrat. V tej skupini bo danes ob 21.00 v Münchnu še tekma med svetovnimi prvaki Francozi in Nemci.

budimpesta 3
Profimedia


* Arena Puskas, gledalcev 55.662, sodniki: Cakir, Duran in Ongun (vsi Turčija).
* Strelca: 0:1 Guerreiro (84.), 0:2 Ronaldo (87./11 m), 0:3 Ronaldo (90.).
* Madžarska: Gulacsi, At. Szalai, Orban, Botka, Fiola (od 88. K. Varga), Schäfer (od 65. Nego), Nagy (od 90. R. Varga), Kleinheisler (od 78. Sigler), Lovrencsics, Sallai (od 77. Schön), Ad. Szalai.
* Portugalska: Rui Patricio, Guerreiro, Pepe, Dias, Semedo, Fernandes (od 89. Moutinho), Carvalho (od 82. Sanches), Danilo, B. Silva (od 71. R. Silva), Jota (od 81. A. Silva), Ronaldo.
* Rumeni kartoni: Nego, Orban; Dias.
* Rdeči karton: /.

Branilci naslova Portugalci so z zmago začeli letošnje evropsko prvenstvo. Pred polnimi tribunami pa so odpor Madžarske strli šele v zadnjih minutah. To je za Portugalce pomemben korak k napredovanju, potem ko je njihov selektor Fernando Santos pred začetkom dejal, da bi bil neuspeh, če se jim ne bi uspelo prebiti iz skupine, glede na to, da imajo za cilj ubranitev naslova.

Portugalci so pričakovano prevladovali v prvem polčasu, a nevarni so bili le poredkoma ob strnjeni igri Madžarov. Izjeme sta bila strela Dioga Jote v peti in 40. minuti, obakrat se je izkazal vratar Peter Gulacsi, ter predvsem strel Cristiana Ronalda v 43. minuti, ko je z dobrih petih metrov žogo poslal čez gol. Ronaldo je sicer z nastopom postal prvi igralec v zgodovini EP, ki je zaigral na petih zaključnih turnirjih (2004, 2008, 2012, 2016, 2020).

Portugalci so v drugem polčasu že v 47. minuti znova zagrozili, ko je poskusil Pepe, toda Gulacsi je bil spet na mestu. V nadaljevanju polne tribune Arene Puskas niso videle posebej nevarnih akcij, v 68. minuti pa je bil vendarle spet nevaren Bruno Fernades, ko se je odločil za strel iz razdalje, Gulacsi pa je bil znova pozoren.

V 80. minuti so se Madžari razveselili vodstva, ko je zadel Szabolcs Schön, a je bil v prepovedanem položaju. Zatem pa so Portugalci na hitro dosegli dva gola. Najprej je Raphael Guerreiro v 84. minuti tudi s "pomočjo" Willija Orbana ugnal madžarskega vratarja, nato pa je v 87. minuti Cristiano Ronaldo uspešno izvedel najstrožjo kazen, ki jo je zakrivil Orban.

Ronaldo je z golom postal tudi najboljši strelec v zgodovini evropskih prvenstev. Že v sodniškem dodatku je Ronaldo še izboljšal svoj strelski izkupiček, ko so Portugalci izigrali madžarsko obrambo, Juventusov napadalec pa je zadel iz bližine svoj enajsti gol na prvenstvih stare celine. Pred tem je bil sorekorder s Francozom Michelom Platinijem.

V sredo bosta na sporedu obe tekmi 2. kroga v skupini A, in sicer ob 18.00 v Bakuju Turčija - Wales, ob 21.00 pa v Rimu Italija - Švica. Še pred tem bosta ob 15.00 v skupini B tekmo 2. kroga v Sankt Peterburgu igrali Finska in Rusija.

V sredo bosta na sporedu obe tekmi 2. kroga v skupini A, in sicer ob 18.00 v Bakuju Turčija - Wales, ob 21.00 pa v Rimu Italija - Švica. Še pred tem bosta ob 15.00 v skupini B tekmo 2. kroga v Sankt Peterburgu igrali Finska in Rusija.

portugalska
Profimedia

madzarski navijaci
Profimedia

madzarska portugalska
Profimedia

budimpesta 1
Profimedia

budimpesta 2
Profimedia

ronaldo 2
Profimedia

Članki iz rubrike