1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 15.06.2021 00:38:08

OSUPLJIVA življenjska zgodba angleškega junaka: Brez denarja za malico, oče pa v zaporu ...

Profimedia
Na Otoku slavijo Kalvina Phillipsa, ki je bil izbran za igralca tekme med Anglijo in Hrvaško.

Član Leedsa je prednjačil v sredini igrišča in bil najzaslužnejši za uvodno zmago treh levov. Petindvajsetletni nogometaš je v 57. minuti izvrstno podal Raheemu Sterlingu, ki je dosegel edini zadetek na tekmi.

Angleški mediji so se kakopak razpisali o Phillipsu, v intervjuju za Times pa je fant osupnil javnost z razkritjem svoje težke življenjske poti. "Imeli smo le tri postelje. Z bratom sva spala na pogradu, sestri v drugi sobi, mama pa kar na kavču," je razlagal. In nadaljeval: "V šoli sem dobival brezplačno malico. Ostali otroci so s seboj prinesli pakete s sendviči in čokoladicami. Smejali so se mi, češ da imam le brezplačno šolsko malico. Potožil sem se mami, a mi je dejala, da nimamo denarja. Mama je opravljala dve službi, da bi zaslužila dovolj, pogosto si je trgala od ust, da bi nahranila otroke."



Phillips je govoril tudi o odnosu s svojim očetom, ki je v zaporu. V stiku sta na vsaka dva tedna, v glavnem po telefonu. "Vse moje otroštvo je odhajal v zapor in se vračal na prostost. Tako je na trenutke bil v mojem življenju, potem pa spet ne. Zapletel se je z napačnimi ljudmi, imel je opravka z drogo, pretepal se je. Vendar ni bil v dobri situaciji, svojega očeta denimo nikoli ni poznal. Klicali so ga 'Chalky', saj je bil edini temnopolti fant na šoli in v naselju."

Phillipsov oče ni zgled dobrega očeta, a je na svojega sina izjemno ponosen. "Leeds ima v krvi. Vse življenje živi v tem mestu. Ko smo se uvrstili v premier ligo, me je poklical. Okoli njega so bili ostali zaporniki in glasno prepevali Leedsovo himno 'Marching on Together, banging on the walls'," je še razkril angleški reprezentant.

Članki iz rubrike